18 Eylül 2009 00:00

‘Darbecilerin adını okullarımızdan sileceğiz’

İzmir’de Kenan Evren Anadolu Lisesinin adı Aydın Erten Anadolu Lisesi olarak değiştirildi.

Paylaş

İzmir’de Kenan Evren Anadolu Lisesinin adı Aydın Erten Anadolu Lisesi olarak değiştirildi.
Devrimci 78’liler Federasyonuna bağlı İzmir 78’liler Derneğinin önerisiyle, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Gültepe’de bulunan Kenan Evren Anadolu Lisesi’nin adını, 1980 öncesinde Gültepe’de Belediye Başkanlığı yapan ve 12 Eylül darbesiyle tutuklanıp, ağır işkenceler gören ve Gültepe halkı tarafından çok sevilen Aydın Erten Anadolu Lisesi olarak değiştirdi.
Devrimci 78’liler, KESK İzmir Şubeler Platformu, Eğitim Sen Şubeleri, EMEP, ÖDP, Halkevleri, Alevi Bektaşi Derneği Temsilcileri ve Gültepe’liler buluşma yerinden liseye “Darbeciler Halka Hesap Verecek”, “Kenan Evren Değil, Aydın Erten Lisesi” “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “12 Eylül Yargılanacak” sloganlarıyla yürürken, pencere ve balkonlara çıkan Gültepe sakinleri, yürüyüşçüleri yol boyunca alkışladı. Eğitim Sen adına 1 No’lu Şube Başkanı Ali Rıza Özer, kentteki eğitim kurumlarındaki darbeci adlarının silinmesi için mücadele edeceklerini, eğitim emekçilerinin bu utançla yaşamak istemediklerini ifade etti.
Devrimci 78’liler adına konuşan İsmail Soydaş ise, “Bu liseye, idam edilen arkadaşlarımızın infaz kararlarının altında imzaları bulunan cellatların ismi yerine, Gültepe halkının sevgili evladı, Gültepe direnişinde devrimcilerin yanında yerini alan, gördüğü işkencelerin izlerini, kaybettiğimiz güne kadar taşıyan Aydın Erten’in adı yakışır” dedi.
Konuşmalardan sonra lisenin kapısına alkışlarla Aydın Erten Anadolu Lisesi levhası yerleştirildi.
EVREN LİSESİ, ERDAL EREN LİSESİ OLDU
Kendilerini ‘‘Liseli Anarşist Faaliyet’’ (LAF) olarak niteleyen bir grup, Kenan Evren Anadolu Lisesi’nin adını korsan bir operasyon ile değiştirdi.
Gece yarısı okula gelen grup, okulun tabelasını bulunduğu yerden sessizce söktü ve yerine Erdal Eren’in adını verdi. Grup okulun duvarına ‘‘Erdal Eren Anadolu Lisesi’’ tabelası astı. Durumdan ertesi gün haberdar olan okul yöneticileri ise, ‘‘Korsan tabelayı’’ yerinden indirdiler ve yeniden eski tabelayı astılar. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Vali köy yolunu yapmak için benzin parası istedi!

SONRAKİ HABER

Sağlık ocağı bakımsızlıktan ahıra dönüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...