18 Eylül 2009 00:00

Vali köy yolunu yapmak için benzin parası istedi!

Tunceli merkeze bağlı Güleç köyünün ne suyu ne de yolu var. 4 aydır 10 kilometrelik uzaklıktan su taşıyan köylüler, sorunlarını çözmek için Tunceli Valiliği’nden yardım istedi.

Paylaş

Tunceli merkeze bağlı Güleç köyünün ne suyu ne de yolu var. 4 aydır 10 kilometrelik uzaklıktan su taşıyan köylüler, sorunlarını çözmek için Tunceli Valiliği’nden yardım istedi. Köylülere su için “Boru yok”, yol için de “Kepçenin benzin parasını siz ödeyecekseniz gönderelim” yanıtı verildi.
1990 yıllardan sonra bölgede boşaltılan köylerin ardından köylerine geri dönen kimi vatandaşlar, şimdi de yaşam zorluklarıyla yüz yüze bırakılıyor. Su ve yolları yapılmayan bir çok köyde yaşayan vatandaşlar yardım beklerken, yetkililer sessiz kalıyor. Bunun bir örneği de Tunceli merkeze bağlı Güleç köyünde yaşanıyor. Yol ve suyu olmayan köyde yaşayan vatandaşlar, köylerini terk etmek istemediklerini belirtti. Yaklaşık 4 aydır sularının olmadığını, koyun ve ineklerin susuzluktan telef olduğuna dikkat çeken köylülerden Emoş Mengeş “Çamaşır yıkayamıyoruz, banyo yapamıyoruz. Köy muhtarımız da bizimle ilgilenmiyor. Kimse bizimle ilgilenmiyor. Köyün zenginleri zorluk çekmiyor sıkışınca Tunceli’ye gidiyorlar. Olan bizim gibi fakire oluyor. Köyümü terk etmemi mi bekliyorlar ben bir yere gitmem” dedi.
‘10 KİLOMETREDEN SU TAŞIYORUZ’
Köyün en büyük sorununun su olduğunu söyleyen Mengeş, suları bidonlarla sırtlarında ya da eşek ve atlarla taşıyarak getirdiklerini belirtti. Ekonomik durumu iyi olanların sularını araçlarıyla taşıdıklarını dile getiren Mengeş, “Bizler sırtımızda taşıyoruz ve çok yoruluyoruz. Köyümüzün tek çeşmesi de kurudu. Seçim döneminde gelip oy istemeyi biliyorlar. Seçim bittikten sonrada hiçbir şey yapmıyorlar. Yardım bekliyoruz” dedi. Köy sakinlerinden 70 yaşındaki Medine Kaya ise, geçmişten beri su sıkıntısı yaşadıklarını anlatarak, “Kimsemiz yok biz fakir insanlarız. Gidip şu dağların eteğindeki dereden su taşıyoruz. Ben yaşlıyım su da taşıyamıyorum, bize yardım etsinler” diye konuştu.


‘BENZİN PARASINI SİZ ÖDEYİN’
Süleyman Kaya da, “Suyumuz akmıyor gidip 10 kilometre öteden su taşıyoruz. Ben motosikletle su taşıyorum. Maddi durumum da iyi değil, günde 25 TL motosiklete mazot koymak zorunda kalıyorum su getirmek için” dedi. Sorunlarını Tunceli Valiliği’ne aktardıklarını ancak “Boru yok” yanıtı aldıklarını ifade eden Kaya, Valilikten yol için kepçe istediklerini yine kendilerine “Kepçenin benzin parasını siz ödeyecekseniz gönderelim” şeklinde cevap verildiğini söyledi. Kaya, “Devlet hizmet yapmıyor, bu insanlara hizmet yapması şarttır. Oy zamanında yalvarıyorlar. Koltuğa oturduklarında kimseyi tanımıyorlar. Devlet de sağlam çalışmıyor” şeklinde konuştu.
Songül Adsız
ÖNCEKİ HABER

Anne Karabulut: Yardım edenler ortaya çıksın

SONRAKİ HABER

‘Darbecilerin adını okullarımızdan sileceğiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...