19 Eylül 2009 00:00

Kaç Ankaralı yardımla geçiniyor?

Türkiye’nin en gelişmiş illerinden biri olarak gösterilen Ankara’da yardımla geçinen aile sayısı düşündürücü. Belediyelerin yaptığı yardım sayıları kentlerdeki yoksulluğu da gözler önüne seriyor.

Paylaş

Türkiye’nin en gelişmiş illerinden biri olarak gösterilen Ankara’da yardımla geçinen aile sayısı düşündürücü. Belediyelerin yaptığı yardım sayıları kentlerdeki yoksulluğu da gözler önüne seriyor. Ankara’da 265 bin aileye gıda yardımı yapılacak.
Ankara Büyükşehir Belediyesi uzun yıllardır fakir, muhtaç ve ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımları yapıyor. Yardım yapılacak aileleri Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile mahalle muhtarları ortak belirliyor. Tespit edilen ihtiyaç sahiplerine gıda yardımları ulaştırılıyor. Buna göre günde ortalama 2 bin aileye gıda yardımı dağıtılıyor. Yıl sonuna kadar da bu rakamın 265 bin aileye ulaşması hedefleniyor.
Yardımlar kapıya teslim yöntemiyle yapılıyor. 61 kiloluk yardım 5 koliden oluşuyor. Paketler içerisinde; zeytin, peynir, salça, makarna, sıvı yağ, un, şehriye, çay, reçel, şeker, pirinç, kuru fasulye ve nohut gibi gıda ürünlerinin yanı sıra sabun, çamaşır ve bulaşık deterjanı gibi temizlik maddeleri bulunuyor. Mayıs ayından bugüne 125 bin aileye yardım ulaştırıldı. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

İlk fatura hastaya!

SONRAKİ HABER

ÖZGÜRLÜK YOLU

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...