19 Eylül 2009 00:00

Belediye-İş Sendikası’ndan belediye başkanlarına tepki

Ordu Belediyesi’nde ve çeşitli ilçe belediyelerinde örgütlü olan Belediye-İş, işçilerin ücretlerini ve ikramiyelerini ödemeyen belediye başkanlarına tepki gösterdi.

Paylaş

Ordu Belediyesi’nde ve çeşitli ilçe belediyelerinde örgütlü olan Belediye-İş, işçilerin ücretlerini ve ikramiyelerini ödemeyen belediye başkanlarına tepki gösterdi.
Belediye-İş Ordu Şube Başkanı Selim Yöndem yaptığı açıklamada, “İnsanların suyunu biz akıtırız, çöpünü biz toplarız, yolunu biz yaparız, çocuklarımızın oynamaları için park ve bahçeleri bizler oluştururuz, kanalizasyonları biz akıtırız. Yani hayata dair her şeye katkı sunarız. Bu kadar özverili çalışmanın karşılığında hak ettiğimiz ücretlerimizi almaya gelince alamayız. İşçi ücretleri öncelikli ödenmesi gerekirken geciktirilerek zaman içerisinde eritiliyor” dedi. Seçimlerden sonra iktidar olsun muhalefet olsun ortaklaştıkları tek konunun işçilerin ücretlerini ödememek olduğunu belirten Yöndem, “Son dört aydır belediyelerin iller bankası paylarında yüzde 40’lara varan kesinti yapılmadı. Nüfusa göre paralar düzenli ödendi. Gönderildi de ne oldu? Bölgemizde bir çok belediyede başkan ve yöneticilerin bir kuruş alacağı yokken, işçilerin eski parayla milyarlarla ifade edilen ücret, ikramiye ve sosyal hak alacakları var. Gönderilen paralar nereye gidiyor? Bu kriz ortamında bu paralar ölü yatırımlara, gösterişe gidiyor. Kimi belediye başkanımız gıda paketleriyle seçmenlerine selam çakıyor. Kimi belediye başkanımız makam otolarına milyarlar döküyor. Yazıktır, günahtır bu vicdansızlıktır. Bu konuda herkesi, valilikleri, kaymakamlıkları, savcılıkları, göreve davet ediyoruz” diye konuştu. (Ordu/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Mücadeleye devam!

SONRAKİ HABER

EKONOMİK PERSPEKTİF

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...