19 Eylül 2009 00:00

Ladin mobilya işçisi sendikalaşmakta kararlı

Geçen ay “Bu işyerinden bir şey olmaz” diyenleri yalanlarcasına işçiler sendikalaşma yolunu seçti. Evet, Ladin Mobilya işçilerinden bahsediyoruz.

Paylaş

Geçen ay “Bu işyerinden bir şey olmaz” diyenleri yalanlarcasına işçiler sendikalaşma yolunu seçti. Evet, Ladin Mobilya işçilerinden bahsediyoruz. Çalışan ya da eskiden bu işyerinde çalışmış işçilerin çoğu; “Bu işyerinde örgütlenme olmaz. Çalışanlar patronun yakınları” gibi birçok gerekçe öne sürerek birleşme olmayacağını söylüyorlardı. Ama ücret, ikramiye ve diğer sıkıntılar işçileri yaşayamaz hale getirince örgütlenmeden, sendikalaşmadan bir şey yapamayacaklarını anladıklarını ifade ediyor görüştüğümüz işçiler. Türk-İş’e bağlı Ağaç-İş Sendikası’nda bir ay önce örgütlenmeye başlayan işçiler şimdi de patronun tehditleri ile yüz yüzeler. Üye olanların tehdit edilerek istifaya zorlandığı fabrikada patronun kendi hemşehrilerini istifa ettirmek için de akrabalarını devreye soktuğu iddia ediliyor.
Bayram öncesi sendika üyesi birçok işçiyi işten atan patronlar sendikanın çoğunluğu almasını engellemeye çalışıyor. Sendika temsilcileri ise yetki başvurusu yaptıklarını ve olumlu sonuç beklediklerini söyleyerek işçilerin hepsinin üye olmaları için çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek çağrı yapıyorlar: “Gelin daha iyi çalışma koşulları ve insanca yaşamak için mücadele edelim.”
Ayrıca sendika yayınladığı basın bildirisinde de patronların uygulamalarından vazgeçmesini istedi. Tehditlerin devam etmesi halinde örgütlü direnişlerini sergileyeceklerinin ifade edildiği açıklamada işçilere sendikaya üye olma çağrısı da yinelendi. KAYSERİ
ÖNCEKİ HABER

İnsan Hakları Komisyonu Belçika’ya gidiyor

SONRAKİ HABER

TPAO işçileri YHK tehdidini boşa çıkardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa