19 Eylül 2009 00:00

Tüzel’den bayram mesajı

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Levent Tüzel, yayımladığı bayram mesajında, “Aç ve işsiz kalmayacağımız, savaşları ortadan kaldıracağımız barış ve kardeşlik günlerinde bayram kutlamaları dileğiyle...

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Levent Tüzel, yayımladığı bayram mesajında, “Aç ve işsiz kalmayacağımız, savaşları ortadan kaldıracağımız barış ve kardeşlik günlerinde bayram kutlamaları dileğiyle, halkımıza sağlık ve esenlik diliyorum” dedi.
Tüzel, mesajında şöyle dedi: “Hayatımızı çekilmez hale getiren sıkıntılar içinde yeni bir bayramı karşılıyoruz. Ne yazık ki bu durum, çok küçük bir tuzu kuru sermaye camiası dışında halkımızın büyük kesiminin genel halidir. Ülkeyi yönetenler emekçilere bir nebze olsun nefes aldıracak bir hal bırakmamaktadır. Gelecek günlerde genel halimizin iyi olacağına dair hükümetin sahte söylemleri dışında kimsenin söyleyebileceği bir şey yoktur.”
EMEKÇİLER NE İSTİYOR?
Mesajında, “Bu ülkede yaşayanlar olarak ne istiyoruz” diye soran Tüzel, şöyle devam etti:
“Çalışabileceğimiz ve insanca yaşayabileceğimiz bir iş, sağlık, güvenli bir ortam ve barış. Ortada olduğu gibi çoğunluğumuz bunlara hasret bir şekilde ömür dolduruyoruz. Kapitalist sistem ve ondan beslenenler sayesinde 6 milyon çalışabilir insanımız işsiz ve açlıkla karşı karşıya. Hükümet, hazırladığı orta vade programında yüzde 6 küçülmeyi planlıyor. Bunun bütün kamu hizmetlerine yeni zamlar ve vergi artışları anlamına geldiğini sokaktaki çocuk bilmekte. İşte sağlık hizmetlerinde hastanın ödeyeceği katkı payında artış haberleri gündeme düşmekte. Yıllardır benzer şekilde çark dönmekte. Sermaye kesimlerinin halkın kaynaklarının yağmalanmasıyla kârları artarken, çoğunluğun sefaleti artmakta.”
AÇILIM SİYASETİ
Hükümetin ‘açılım’ siyasetini de eleştiren EMEP genel başkanı, “Yeni Osmanlı heveslisi sahte ‘demokratik açılımcılar’, Kürtlerle, Ermenilerle barış sözleri ederken halkların, Kürtlerin barış taleplerini yok sayıyor. İşte yeniden sınır ötesi tezkere isteği, işte yeni milyon dolarlık füze alımı girişimleri. Kürtler baskı görmeye devam etsin, askeri operasyonlar sürsün, gençler ölmeye devam etsin, ama bunun adı Demokratik Açılım olsun. Bu anlayışla ne açlığın önlenmesi ne de barışın sağlanması mümkündür. Ne yazık ki bu körlük ve açmaz halkımızı tehdit etmeye devam ediyor” dedi.
Bayramdan hemen sonra okulların açılacağını hatırlatan Tüzel, “Çocuklarımız okullara gidecek; yeni harcamalar, aile bütçesinde yeni yükler bizi bekliyor. Ama piyasacı devlet yönetimi halkı bu güçlüklerle çoktan baş başa bırakmış durumda. Daha 10 gün önce sel ‘felaketiyle’ kahrolan İstanbul ve Trakya halkı, verilen birçok söze rağmen kaderiyle baş başa bırakılmıştır. Rant, yağma ve sömürü çarkları dönmeye devam etmekte, acılar dinmemektedir” ifadelerine yer verdi.
BARIŞ, KARDEŞLİK, ESENLİK
Levent Tüzel, mesajını şu sözlerle tamamladı: “İşçiler ve emekçiler olarak bu tabloya itirazımız vardır. Bu gidişatı tersine çevirmek için kendi gücümüzden başka güveneceğimiz bir güç yoktur. İşe, eğitime, sağlığa, barışa ve özgürlüklere kavuşmak için hükümetin sahte söylemlerini yere çalmak ve karşılarında haklarımız için birleşmek, harekete geçmek zorundayız. Onlardan duyacağımız boş ama umut dolu sahte bayram mesajlarına yanıtlarımızı her alanda vermeliyiz. İşte, okulda, mahallede, yaşadığımız her alanda mücadeleden başka yolumuz yoktur. Aç ve işsiz kalmayacağımız, savaşları ortadan kaldıracağımız, barış ve kardeşlik günlerinde bayram kutlamaları dileğiyle, halkımıza sağlık ve esenlik diliyorum.”
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kuzey Irak, Türkiye’yi savaş değil yatırım için bekliyor

SONRAKİ HABER

TSK, tezkerenin uzatılmasını istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...