19 Eylül 2009 00:00

Utanacaklarına övünüyorlar

Vahşice işlenmiş bir cinayet. Bir kurban ve geride acılı bir aile. Cinayetin işlenme şekli, işlenme nedeni vs. nasıl olursa olsun, katil, varlıklı bir aileden olunca işin rengi değişiyor.

Paylaş

Vahşice işlenmiş bir cinayet. Bir kurban ve geride acılı bir aile. Cinayetin işlenme şekli, işlenme nedeni vs. nasıl olursa olsun, katil, varlıklı bir aileden olunca işin rengi değişiyor. ‘Yasalar önünde din, dil, ırk, mezhep, zümre farkı olmaksızın herkes eşittir’ diyor kanun. Öncelikle bu ülkede yaşayıp, bu ülkede eşitlik olduğunu iddia eden bir kişi varsa, beri gelsin. Cinayete gelince, katil yakalandı. İstanbul Emniyeti personeli, katili teslim aldıkları için başarılı olduklarını söylüyor.
Para kaynaklarını kesip teslim olmaya zorladık diyor. Bu açıklamayı yapan, emniyet mensuplarına, bu ülkenin vatandaşı olarak soruyorum, teslim olmaya zorlamak yerine ensesine binip yakalayamaz mıydınız? Para kaynaklarını kestiğinize göre, maddi olarak nereden beslendiğini biliyordunuz. O beslendiği yerden yola çıkıp yakalayamaz mıydınız? Bu mu sizin başarınız. Ülkenin duyarlı insanları, konuyu gündemde tutmasaydı olay acaba böyle mi gelişirdi. Bu kez ne para kaynaklarını keserdiniz ne de teslim olmaya zorlardınız değil mi?
İkinci bir konu ise katilin nerede yakalandığı. İstanbul’un göbeğinde hem de teslim olmaya avukatı ile gelen bir katil. Yazıklar olsun size. Elini kolunu sallaya sallaya gelip teslim oluyor sonra bu polisin başarısı oluyor. Utanacaklarına övünüyorlar.
Şimdi önümüzde yargı süreci var. Yaş küçük indirim, kendisi teslim olmuş indirim, iyi hali indirim. Bir de çocuk şubeye götürülüp sucuk döner ikram edildiği göz önüne alınırsa alın size Türkiye adaleti.
Bir devrimciyle bir katili kıyaslamak bile yanlış ama O da 17 yaşında olduğu için bunu söylüyorum.
Erdal Eren asıldığında 17 yaşındaydı...
Özgür Topsakal (Antep)
ÖNCEKİ HABER

Mücadeleden emekli olunmaz

SONRAKİ HABER

Ladin Mobilya işçilerinden mektup

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa