19 Eylül 2009 00:00

Mücadeleden emekli olunmaz

6 Ağustos’ta bu köşede M. Kamil Bal isimli arkadaşımız “Emeklinin Sendikası Olur mu” başlık bir yazı yayınladı. Ben Emekli-Sen yöneticisi olarak yazıyı okuyunca çok kızdım.

Paylaş

6 Ağustos’ta bu köşede M. Kamil Bal isimli arkadaşımız “Emeklinin Sendikası Olur mu” başlık bir yazı yayınladı. Ben Emekli-Sen yöneticisi olarak yazıyı okuyunca çok kızdım. Ancak daha sonra Genel Başkanımız ve İskenderun Şube Başkanımız, Kocaeli Şube Başkanımız, emeklinin sendikasının neden gerekli olduğunu gerekçeleriyle yazdılar.
Önce kızdığım arkadaşa şimdi teşekkür ediyorum. Emeklilerin dili açıldı. Özellikle Emekli-Sen yöneticileri demokrasi mücadelesinde “yazar” olacaklar. En kötü örgütlü toplum, en iyi örgütsüz toplumdan daha iyidir felsefesinden hareket edersek, emeklilerin örgütlenmesinin kime zararı var diye sormak lazım. Yine bakarsak karşımızdakiler her yerde bir araya gelmeyi ve örgütlenmeyi çeşitli yollarla özendirirken biz neden gerekli örgüt, gereksiz örgüt tartışması yaparız. Kaldı ki Emekli-Sen örgütlendiği illerde işsizlerin, gençlerin çalışan sendikasız işçilerin ve siyasi parti üyelerinin uğrak yeri ve bir anlamda okuludur. Bizler örgütlenmeyi masa başında değil sokakta öğrendik. “Ne yapmalı”yı, Lenin’i okuyarak öğrendik.
Konumuz emeklilere, sendika gerekli mi, gereksiz mi tartışması olmamalı. Hayatın her alanında örgütlenme gerekli mi, gereksiz mi konusu tartışılmalı. Dünyada sermayenin globalleştiği bir ortamda ‘emek’ kendi arasında gerekli örgüt, gereksiz örgüt, ya da iyi örgüt-kötü örgüt değil de sermayeye paralel olarak hayatın her alanında örgütlenmezse başarılı olamayız. Gaziantep’te 85 bin emekli var. Bu emeklilerin bir ay su parasını yatırmadığını düşünelim; ne olur biliyor musunuz? Bu şehirde hayat durur. İşte, bizim hedeflediğimiz örgütlülük budur. Türkiye çapında 8 milyon 700 bin emekli var. İki katı 17 milyon 400 bin kişi eder. Örgütleyebilsek iktidar partisinin aldığı oy oranı yapar. Örgüte, örgütlülüğe karşı çıkarken hayatın her alanını örgütlemenin gereğini savunup, ne yapacağımızı düşünerek konuşmamızda, yazmamızda yarar vardır diyorum.
Mevlüt Taşdemir
(Emekli-Sen Gaziantep Şube Başkanı)
ÖNCEKİ HABER

‘Saray’da son perde: Yıkım yalanı

SONRAKİ HABER

Utanacaklarına övünüyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...