21 Eylül 2009 00:00

Ankaralılar sağlıkta katkı payına öfkeli

Hükümetin Orta Vadeli Program’ında, vatandaşın birinci basamak sağlık hizmetlerinin de yeşil kartlılarla birlikte katılım payına dahil edilmesi, tepkileri de beraberinde getirdi.

Paylaş

Hükümetin Orta Vadeli Program’ında, vatandaşın birinci basamak sağlık hizmetlerinin de yeşil kartlılarla birlikte katılım payına dahil edilmesi, tepkileri de beraberinde getirdi.
Yeşil kartlılar dahil, her kademedeki sağlık kuruluşlarından yararlanacakların yüzde elli daha fazla katkı payı ödeyecek olmaları, daha önce katkı payı alınmayan birinci basamak sağlık kuruluşları ve aile hekimliği muayenelerinden de katkı payı alınmasına ilişkin tebliği Ankaralılara sorduk.
‘PARA NEREDE Kİ VERELİM!’
Emekli Cemalettin Cüceoğlu, birinci basamak sağlık hizmetlerinin de katkı payına dahil edilmesine tepki göstererek, “Gücümüz yeterli değil ki, para verip muayene olalım” dedi.
İsmini vermek istemeyen ve “ev hanımı” olduğunu ifade eden bir Ankaralı da “Çocuğum da biz de sürekli hastalanıyoruz. Elbette bunu doğru bulmuyorum. Malum, her şey sağlıksız, ilaçlar da çok pahalı, zaten geçinemiyoruz. Bir de bunun üzerine para ödersek biz ne yapacağız? Biz devletten bir şeyler beklerken, devlet bizden istiyor. Hiç memnun değilim bu durumdan” diye konuştu.
‘SOYGUNDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL’
Özel sektörde çalışan ve soy ismini vermekten kaçınan Murat ise “Tamamen soygunculuk bu, başka bir şey değil” derken, hükümete tepkisini de şöyle ifade etti: “Başımıza bunları getiren bu hükümet olmaz olsun.”
Öğretmen Bayram Kocaman ise sosyal devlet hatırlatması yaparak, “Devlet tarafından karşılanması ve sübvanse edilmesi lazım” dedi.
Emekli Öğretmen Deniz Kılıç da katkı paylarından şikayet etti. Emeklilerin de artık hastanelerde katkı payı ödediğini, şimdi de artış yapılmasının yanlış olduğu ifade etti.
NASIL ÖDEYECEĞİZ?
Bir başka Ankaralı da Muhasebeci Ayşe Hanım. Ayşe Hanım, “Eğer insanların parası olsa idi, yeşil kart alma ihtiyacı hissetmezdi. Yeşil kartlı o katkı payını nasıl ödesin” diye sordu.
Bir kamu kurumunda çalışan Senem Arslan, Başbakan Erdoğan’ın “yeşil kart konusunun çok suiistimal edildiğine” ilişkin açıklamasına atıfta bulunarak, hükümetin yaptıklarının doğru olduğunu savundu.
Ancak sıradan halktan katkı payı alınacak olmasını da eleştirerek, “Bunu doğru buluyorum. Kamuda bu kadar çalışan insan var, onu ayrıştırıp gerçek ihtiyaç sahiplerine yansıtılmasaydı doğru olurdu” diyen Arslan, buna ihtiyacı olan insanların da çok olduğunu ve bu durumdaki insanlardan tekrar kaldırılması gerektiğini ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

TTB: ‘Türkiye’nin sigortası atmıştır’

SONRAKİ HABER

Tersane işçileri bayramda krizde!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...