21 Eylül 2009 00:00

İzbeton işçisi bayramda eylemdeydi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İzbeton işçileri bayramın birinci günü aileleri ile birlikte Büyükşehir belediyesi önünde eylem yaptılar.

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İzbeton işçileri bayramın birinci günü aileleri ile birlikte Büyükşehir belediyesi önünde eylem yaptılar. Belediye ile 6 aydır sürdürülen TİS görüşmelerinden bir sonuç çıkmaması nedeniyle eylemlere başlayan işçiler, bayramın birinci gününü de eylemle geçirdiler.
Öğle saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanmaya başlayan aileleri ve çocukları ile birlikte toplanan işçiler, "İzbeton işçisi köle değildir", "İzbeton işçisi çağdaş kent ustası", "Yaşasın iş ekmek özgürlük mücadelemiz" sloganlarını attılar.
Anne babaları ile eyleme gelen çocukları da büyüklerini taklit ederek sloganlara eşlik etmeye çalışmaları dikkat çekti. Belediyeye bağlı diğer şirketlerden de işçilerin katıldığı eylemde konuşan Belediye İş 6 No'lu Şube Başkanı Adnan Günday, bayramın birinci günü herkesin bayramlaştığı bir sırada belediye işçilerinin eylem alanlarında olduğunu belirterek, "Bizi buna mecbur ettiler. Biz sadece adalet ve hakkaniyet istiyoruz. Diğer belediye şirketlerine verilen zam oranını talep ediyoruz. Seçim sonrasına denk geldiği için mi bizim TİS'de sorun çıkarıyorlar" diye konuştu. Uzlaşma olmaması durumunda 1 Ekim tarihi itibari ile greve başlayacaklarını aktaran Günday, İzmir halkının mağdur olmaması için belediye yetkililerine bir kez daha masada anlaşma çağrısı yaptı. Eylemde konuşan Belediye-İş'e bağlı diğer şube başkanları da sorunun sadece İzbeton işçisinin sorunu olmadığını, bütün belediye şirketleri ile İzbeton grevine destek vereceklerini söylediler. Konuşmaların ardından oturma eylemi yapan işçiler daha sonra toplu olarak bayramlaşarak eylemi sona erdirdiler. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GÖZLEM

SONRAKİ HABER

Direniş yerinde bayramlaşma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa