21 Eylül 2009 00:00

Saldırıya uğrayan işçiler memleketlerine dönüyor

Bir ay önce Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinden Balıkesir’e bağlı Balıklı köyüne çalışmak üzere gelen, ancak geçtiğimiz günlerde bir grup tarafından linç girişimine maruz kaldıkları belirtilen Yüksek, Atan ve Kızılboğa aileleri...

Paylaş

Bir ay önce Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinden Balıkesir’e bağlı Balıklı köyüne çalışmak üzere gelen, ancak geçtiğimiz günlerde bir grup tarafından linç girişimine maruz kaldıkları belirtilen Yüksek, Atan ve Kızılboğa aileleri, Balıkesir’i terk etti. Tomato Gıda Sanayi Ticaret AŞ’de çalıştıkları süre içinde sık sık taciz edildiklerini söyleyen Hüseyin Yüksek, saldırıyı aralarında köy muhtarının da bulunduğu bazı kişilerin planladığını öne sürdü.
Çalıştıkları Tomato Gıda Sanayi Ticaret AŞ yetkilileri tarafından aileleriyle birlikte Balıkesir’den çıkarılan ve Manisa’nın Küme Evleri Dalgınlar mevkiinde bulunan terk edilmiş bir çiftliğe bırakılan aileler, bayramı bu evde geçirdikten sonra memleketlerine dönecekler. Saldırıya ilişkin bilgi veren Süleyman Kızılboğa, saldırı sırasında 15 arkadaşlarıyla fabrika yemekhanesine sığındıklarını söyledi. Kızılboğa, saldırının ardından olay yerine gelen jandarmanın olayla ilgili köylülerden hiç kimseyi gözaltına almadığını söyledi. Zine Atan ise fabrikada çalışmaya başladıkları andan itibaren ayrımcı bir uygulamaya maruz bırakıldıklarına dikkat çekerek, fabrikada çalışan Kürt işçilerin 12 saat çalışma karşılığında 18 TL ücret aldığını, ancak aynı işi yapan civar köylülerin ise 7 saat karşılığında 18 TL ücret aldıklarını söyledi. “Balıklıköy’de kaldığımız barakalarda hayvan bile kalmaz. Hem ucuza çalışıyorduk, hem sağlıksız koşullarda yaşıyorduk, hem de sürekli taciz ediliyorduk” diyen Atan, “Bugüne kadar sesimizi çıkarmadık. Ama bu saldırının ardından artık orada kalamazdık. Şimdi mecbur memleketimize döneceğiz. Ama bize reva görülen bu uygulamayı hiçbir zaman unutmayacağız” dedi. (BALIKESİR)
ÖNCEKİ HABER

Kürtçe öğrenmek isteyenlere: ‘Fermo bi Kurdî’

SONRAKİ HABER

Ape Musa katledilişinin 17. yılında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...