21 Eylül 2009 00:00

‘Bayramda bir çorap dahi alamadım’

Giderek derinleşen maddi sıkıntılar, bayramlarda insanların yüzünü artık daha az güldürüyor. Her ne kadar Başbakan ve hükümet üyeleri, “Kriz teğet geçti” dese de krizin derinden vurduğu vatandaş için bayram eski bayram değil.

Paylaş

Giderek derinleşen maddi sıkıntılar, bayramlarda insanların yüzünü artık daha az güldürüyor. Her ne kadar Başbakan ve hükümet üyeleri, “Kriz teğet geçti” dese de krizin derinden vurduğu vatandaş için bayram eski bayram değil. Mikrofonu uzattığımız Ankaralılardan, bayramda bir çorap bile alamayanına da, eski bayramları arayanlarına da rastladık.
‘ŞEKERLERİ YOK’
Murat adlı tekstil işçisi, eski bayramların tadını alamadığını, yine de bayramın tadını yaşamaya çalıştıklarını dile getirdi. Ortaokul öğrencisi Dilara Körpeş ise anne babalarının anlattığı kadar güzel bayramlar geçiremediklerini vurgulayarak, “Babamlar komşularından şeker topluyorlarmış. Şimdi olmuyor, komşular şekerlerinin olmadığını söylüyorlar” dedi.
Konfeksiyon işçisi Hüseyin Kandemir de eski bayramları mumla aradıklarını belirterek, kültürlerin artık zayıfladığından yakındı. Eşi Özgül Kandemir ise işsizlik ve krizin bayramın yaşanmasına engel olduğunu dile getirdi.
Bir emekli, “Nerede eski bayramların tadı” derken, ekonomik sıkıntılardan yakındı ve buna rağmen ailecek güzel bayramlar geçirmeye çalıştıklarını söyledi. İsmini vermekten kaçınan bir temizlik işçisi ise “Kendime bir çorap dahi alamadım” dedi.
Bayramda tatile, memlekete gidememekten yakınan bir aile de hem ekonomik sıkıntılardan, hem de eski bayramların olmadığından, insanların birbirine samimi davranmadığından yakındı. (Ankara/EVRENSEL)
Ceyhan Bağrıyanık
ÖNCEKİ HABER

Maganda kurşunu bir çocuğu yaraladı

SONRAKİ HABER

Bayram manzaraları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...