22 Eylül 2009 00:00

Daum:Taraftarımıza armağan olsun’

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Turkcell Süper Lig’de 6. hafta sonunda 6. galibiyetlerini alarak taraftarlarına güzel bir bayram hediyesi verdiklerini söyledi.

Paylaş

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Turkcell Süper Lig’de 6. hafta sonunda 6. galibiyetlerini alarak taraftarlarına güzel bir bayram hediyesi verdiklerini söyledi.
Fenerbahçe’nin kendi sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u 1-0 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Alman Teknik Adam, sözlerine Türkçe herkesin Ramazan Bayramı’nı kutlayarak başladı.
Süper Lig’e bu sezon oldukça iyi bir başlangıç yaptıklarını kaydeden Daum, “İlk yarıda iyi futbol sergiledik. Pozisyon yakaladık ve bir gol attık. Her pozisyon gol olacak değil. Düşüncemiz oldukça iyiydi. İkinci yarıya gelince gördükki takım Twente maçından gerekli dersleri çıkarmış. 1-0 öne geçtik ve bunu korumasını bildik. Sezonun başlangıcından çok memnunum. Bununda ilersi gelecek” diye konuştu.
Bir gazetecinin Fenerbahçeli bazı futbolculara taraftarların göstermiş olduğu tepkiyi sorması üzerine tecrübeli teknik adam, şunları söyledi:
“Bu tür tepkiler futbolcuyu etkiler. Geçen yıldan taraftarların yaşadığı negatif şeyler var. Geçen sezonun başlangıcı ile bu sezonun başlangıcı çok farklı oldu. Bütün taraftarların 18 puan aldığımız için gurur duyması gerekiyor. Geçen yılın faturasını biz ödüyoruz ve hala da bunu ödemeye hazırız. Yine bazıları da Daniel Guiza ve Kazım’a tepkinin yanında destek verenlerde var”
ÖNEMLİ OLAN SÜPER LİG
Daum, Turkcell Süper Ligi’nin kendileri için daha önemli olduğunu belirterek, “Bu yıl yüzde 51 Süper Lig, yüzde 49 Avrupa’yı düşünüyoruz. Yine maçlara çıktığımız zaman tüm gücümüzü ortaya koyuyoruz” dedi.
Bir basın mensubunun “Fenerbahçe ne zaman gollü galibiyetler alacak ?” şeklindeki sorusuna ise Daum, “Futbolda puanlar önemli goller değil. Her zaman her sonuçta üç puan almak için uğraşacağız. İstatistiklere bakınca en fazla pozisyona giren takım Fenerbahçe. Bazı maçlarda 1-0’lık skorlar yeterli olabilir. Girdiğiniz bazı pozisyonları gole çeviremiyorsunuz. Alınacak puanlar ilersi için bize daha umut verecektir. Ama sonuçta aldığımız galibiyetler daha önemli” diye konuştu.
Galatasaray’ın bu sezon oldukça yüksek gol ortalaması ile oynadığının hatırlatılması üzerine tecrübeli teknik adam, “Play stationdan mı bahsediyorsunzu. Gerçekçi olalım. Ama sonuçta geçen yılın takımından oldukça farklıyız. Geçen yıl ilk 6 haftada kaç galibiyet alındı hatırlıyor musunzu. Benim için ilk etapta alınan puanlar önemli. Bende sizin gibi fazla gol atsaydık daha fazla sevinecektim”
AVCI: ÖN TARAFTA FAZLA ÜRETKEN OLAMADIK
İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı da, oyunun 60 dakikasının dengeli bir şekilde sürdüğünü ancak ön tarafta istediklerini yapamadıkları için mağlup olduklarını söyledi. Genç teknik adam, maçın 60. dakikasından itibaren karşılaşmanın Fenerbahçe yarı sahasında oynandığını belirterek, “Takım olarak oldukça iyi oynadık. Ancak ön tarafta fazla üretken olamadık. Girdiğimiz pozisyonlardan yararlanamadık. Geçen haftaki sıkıntılı sonuçtan sonra buradaki oyun bizi mutlu etti. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Trabzonspor ve Fenerbahçe maçlarını kazanmak isterdik ama olmadı. Biz her zaman kazanmaya odaklı oynuyoruz. Belirli bir standart yakalamak istiyoruz ama bazen bunu tutturamıyoruz” diye konuştu. Abdullah Avcı, Türkiye’nin en yetenekli oyuncularından birisi olduğunu bugün de sağlık nedenlerinden dolayı bu futbolcuyu ikinci yarı görev verdiğini sözlerine ekledi.(SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

GERÇEĞİN GÖZÜYLE

SONRAKİ HABER

Sivas’ın kalesi yıkıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...