22 Eylül 2009 00:00

Obama’nın bugünkü konukları Abbas ve Netanyahu

ABD Başkanı Barack Obama, “barış görüşmelerinin yeniden başlatılması arayışları doğrultusunda” bugün İsrail ve Filistin liderleriyle bir araya gelecek.

Paylaş

ABD Başkanı Barack Obama, “barış görüşmelerinin yeniden başlatılması arayışları doğrultusunda” bugün İsrail ve Filistin liderleriyle bir araya gelecek.
Obama, New York’ta önce İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile görüşecek, hemen ardından Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile toplantı yapacak. Daha sonra Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantıları için ABD başkanının kaldığı Waldorf-Astoria oteli’nde Netanyahu, Abbas ve Obama’nın üçlü görüşme yapması bekleniyor. Netanyahu ve Abbas, taraflar arasındaki barış görüşmelerinin, İsrail’in Gazze saldırısı sırasında durmasından sonra ilk kez bir araya gelecek.
NETANYAHU YERLEŞİMİ SAVUNACAK
Netanyahu’nun sözcüsü, İsrail başbakanının Obama ile yapacağı görüşmede yerleşimlerin genişletilmesi kararını savunacağını ifade etti. Ayrıca İsrail Başbakanlığı, Netanyahu’nun perşembe günü BM Genel Kurulu’nda yapacağı konuşmanın 3 ana başlık üzerinde yoğunlaşacağını bildirdi. Buna göre Netanyahu, İran nükleer programının sadece İsrail için değil tüm dünya için tehdit oluşturduğunu belirtecek, ayrıca Ortadoğu’daki bölgesel barış üzerinde durup, İsrail’in yılbaşındaki Gazze operasyonu ile ilgili Güney Afrikalı yargıç Richard Goldstone tarafından hazırlanan rapora değinecek. Netanyahu’nun, rapordaki bulgu ve değerlendirmelerin terörü ödüllendirdiğini, terörizmle mücadele eden demokrasilerin ellerini bağladığını söylemesi bekleniyor.
‘YERLEŞİM DURMAZSA BARIŞ OLMAZ’
Filistinli Başgörüşmeci Saib Erekat ise Filistin tarafının toplantıyı, iki taraf arasındaki barış görüşmelerinin yeniden başlatılmasına yönelik bir başlangıç olarak görmediğini ifade etti. Erekat, “Filistin liderliği, yerleşim faaliyetleri durmadığı sürece barış görüşmelerinin olmayacağında ısrarlıdır” dedi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Ahmedinecad’dan Batılı liderlere: Profesyonel katiller

SONRAKİ HABER

RUSYA: FÜZE PLANIMIZI ASKIYA ALMADIK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...