22 Eylül 2009 00:00

CHP’nin bayram ziyaretinde ‘mektup’ esprisi

AKP’deki bayram ziyaretlerinin ana gündem maddesini ‘Kürt açılımı’ oluştururken, CHP heyetinin bayram ziyaretine Genel Sayman Mustafa Özyürek’in “mektup” esprisi damgasını vurdu.

Paylaş

AKP’deki bayram ziyaretlerinin ana gündem maddesini ‘Kürt açılımı’ oluştururken, CHP heyetinin bayram ziyaretine Genel Sayman Mustafa Özyürek’in “mektup” esprisi damgasını vurdu.
AKP’nin Ramazan Bayramı nedeniyle ilk ziyaretçisi, ‘Kürt açılımı’ nedeniyle iplerin iyice gerildiği MHP oldu. Genel başkan Yardımcısı Mehmet Ekici başkanlığındaki heyetin ardından ise AKP’yi DSP heyeti ziyaret etti. Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, siyasi partiler arasında görüş farklılıkları olabileceğini, ancak bayramların bu gerginliklerin yok olması ve kardeşliğin ön plana çıkması için önemli olduğunu söyledi. Türkiye’nin sorunlarının çözülmesinde uzlaşma kültürünün önemine işaret eden Macit, eski başbakan Bülent Ecevit’in 1999 yılında MHP ile kurduğu koalisyonun buna örnek olduğunu kaydetti.
DSP’li heyetin ardından AKP’yi Genel Sayman Mustafa Özyürek başkanlığındaki CHP heyeti ziyaret etti. AKP Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan, CHP’lilerin çiçek ve çikolata getirdiğini, kendilerinin de CHP’ye çiçek ve çikolata götürdüklerini ifade ederek “Artık bundan sonra tatlı yiyip tatlı konuşacağız” dedi. Ayalan’ın bu sözleri üzerine Özyürek, “Çikolata ile beraber arkadaşlar bize bir de mektup verecekler herhalde, o mektubu da alıp götüreceğiz. Bakalım sonra ne cevap verilecek hep beraber göreceğiz’’ diye konuştu.
ÜSLUP ELEŞTİRİSİ
Siyasette üslubun önemine işaret eden Özyürek, “Siyasi partiler doğal olarak farklı düşünen örgütlerdir. Ama üsluba çok dikkat etmek lazım. Tabii bu konuda adım atması gereken de iktidar partisidir. Geçmişte iktidar partileri daha yumuşak götürüyorlardı. Ama bu dönemde sizler daha sert bir üslupla götürüyorsunuz. Herhalde politik olarak onun getirisinin daha fazla olduğunu düşünüyorsunuz. Ama sertlikten kimseye fayda gelmez. Bir de tevazudan kimse kaybetmemiştir. Onun için gayet mütevazı davranmak gerekiyor. Görüşlerimizi herkesin anlayacağı şekilde dile getirmek gerekiyor. Çok önemli şeyler var, toplumda gelişmeler var. Bunları TBMM açıldığında konuşarak bir çözüme kavuşturacağız” dedi. AKP’li Ayalan ise kardeşliğin tesisi için hep beraber çalışacaklarını kaydederek, “Elbette zaman zaman siyasi görüş farklılıkları ortaya çıkacaktır. Bu da zaten farklı siyasi partilerin olmasının gereğidir. Bundan hiç kimsenin huzursuzluk duymaması gerekir” diye konuştu.
CHP’li heyetin ziyareti sırasında Özyürek tarafından dile getirilen ‘mektup’, gazetecilerin ilgi odağı oldu. Özyürek ise AKP’den ayrılırken gazetecilerin, “AKP’den mektup alıp almadıkları” sorusuna “espri yaptım” karşılığını verdi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Erdoğan ABD’ye gitti

SONRAKİ HABER

Tezkere Meclis’e geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa