22 Eylül 2009 00:00

İnternet çocukları şiddete karşı duyarsızlaştırıyor

Yetişkinler kadar çocuklar için de büyük bir eğlence, iletişim ve eğitim aracı haline gelen internet, ciddi riskleri de bünyesinde barındırıyor.

Paylaş

Yetişkinler kadar çocuklar için de büyük bir eğlence, iletişim ve eğitim aracı haline gelen internet, ciddi riskleri de bünyesinde barındırıyor. Uzmanlar, İnternet bağımlılığının kullanıcıların kişiliklerini olumsuz yönde etkilediğini belirtiyor. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Merkezi Müdürü Yard. Doç. Dr. Esra Ceyhan, İnternetin mutlaka düzenli ve kısa süreli kullanılması gerektiğini, aksi takdirde sıkıntıları beraberinde getireceğini vurguladı.
Ceyhan, “Kişi, İnternetin başına oturup (bir saat sonra kalkacağım) derken o süreyi beş dakika uzatarak bilgisayarın başında daha fazla zaman harcıyor. Böylelikle kontrolsüz kullanıma bağlı olarak bireyin hayatı değişiyor ve akabinde bağımlılık meydana geliyor” dedi. Bağımlılığın kullanıcılarda olumsuz etkileri de beraberinde getirdiğine, kişiliklerini bile değiştirdiğine dikkat çeken Ceyhan, İnternetin yetişkinlerde daha çok kişilik çatışmasını da ortaya çıkardığına dikkat çekti. (Eskişehir/CİHAN)
ÖNCEKİ HABER

GÜNCEL

SONRAKİ HABER

‘Beni de gezmeye götür abla’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...