23 Eylül 2009 00:00

Kent AŞ işçisi bayramda yalnız bırakılmadı

İşten atıldıkları için 150 gündür Karşıyaka Belediyesi şantiyesi önünde direnişte olan Kent AŞ işçileri bayramda yalnız kalmadı. Aileleri, komşuları ve kitle örgütleri ziyaretlerde bulunuyorlar.

Paylaş

İşten atıldıkları için 150 gündür Karşıyaka Belediyesi şantiyesi önünde direnişte olan Kent AŞ işçileri bayramda yalnız kalmadı. Aileleri, komşuları ve kitle örgütleri ziyaretlerde bulunuyorlar. Öte yandan işçilerin bir bölümünün 16 Eylül’de başlattıkları Ankara Yürüyüşü de devam ediyor.
Bayramın 1. gününde, Kent AŞ işçilerinin örgütlü olduğu Genel-İş Sendikası’nın şube başkanları, temsilci ve üyeleri direnişçileri ziyaret ettiler. Önce şantiyedeki işçilerin bayramını kutlayan ziyaretçiler daha sonra Salihli’de konaklamakta olan Ankara yürüyüşçülerinin yanına gittiler. Şantiyedeki işçiler adına konukları karşılayan Temsilci İsmail Benler, direnişte kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti. Buca’dan Temsilci Ali Yeter bu ülkede işçilerin hakkını aradığı için nelerle karşılaşabileceğini Kent AŞ’de yaşadıklarını belirterek, Kent AŞ direnişinin sadece işe geri dönme mücadelesi olmayıp, aynı zamanda özelleştirmeye ve taşeronlaştırmaya karşı da bir mücadele olduğunun altını çizdi. Geçtiğimiz günlerde Genel-İş 1 No’lu şubede yapılan Olağanüstü Genel Kurulda Başkan seçilen Ercan Uçar da konuşmasında Kent AŞ işçilerini yalnız bırakmayacaklarını, bundan böyle sürekli yanlarında olacaklarını söyledi.
YÜRÜYECEĞİZ…
Daha sonra Salihli yakınlarında konaklamakta olan yürüyüşçü işçiler ziyaret edildi. Burada Genel-İş Genel Başkanı Erol Ekici, jandarmanın bazı engellemelerine rağmen yürüyüşlerinin devam ettiğini ifade etti.
Sonuç alınıncaya kadar yürüyüşün ve eylemlerinin devam edeceğini belirten Ekici, “Asfalttan yürütmezlerse dağ, tepe, bayır yürüyeceğiz, kararlıyız” dedi. İsçilerden Mehmet Kurumlu da yürümeleri engellenmeye çalışılsa da mücadeleye olan inançlarıyla yoldaki zorlukların kendilerini yıldıramayacağını belirtti.
EMEP’İN ZİYARETİ
Kent AŞ işçileri önceki gün de Emek Partisi (EMEP) üyelerini konuk ettiler. Ziyarete İzmir il, ilçe yöneticileri ve parti üyeleri katıldı. İşçilerin bayramını kutlayan EMEP İl Başkanı Cabbar Demirci gelecekte işsizliğin, yoksulluğun, açlığın olmadığı bir bayram dileklerini iletti. Emek Partisinin Kent AŞ’de işine geri dönmek için direnen işçilerin mücadelesinin başından bu yana yanında olduğunu belirten Demirci, “Kent AŞ işçisi taşeronlaştırma sistemine karşı bir mücadele yürütüyorlar. Ülkenin her tarafında çalışan işçilerin en önemli sorunlarından birisidir bu. Biz parti olarak bu Kent AŞ işçilerinin uğradığı haksızlığı sadece İzmir’de değil ülkenin her tarafında anlatıyoruz. Çünkü bu mücadele sadece sizin değil ülkedeki tüm emekçilerin mücadelesidir” diye konuştu. EMEP’lilere ziyaretleri için teşekkür eden Kent AŞ işçileri şantiyede zor koşullar altında günlerden emek mücadelesi verdiklerini belirttiler.
EMEP İl Yöneticisi Gürsoy Turan da işçilerin en büyük silahının birlik olarak üretimden gelen güçlerini kullanmak olduğunu aktararak, bugünkü sendikal bürokrasinin işçilerin birliğinin de önünde engel olduğunu söyledi.
Turan, Ankara yürüyüşleri ya da binlerce işçinin katıldığı mitingler yerine işçilerin üretimden gelen güçlerinin kullanılmasına dönük eylemlerin gündeme getirilmesi gerektiğini vurguladı.
EMEP’liler ayrıca işsizlik ve yoksulluk nedeniyle 50 gündür çadırda yaşamak zorunda kalan Aydemir ailesini ziyaret ederek erzak yardımında bulundular. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GERÇEK

SONRAKİ HABER

Ölümüne çalıştırıp ücret ödemiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...