24 Eylül 2009 00:00

Avustralya filmleri festivali ekimde

Avustralya’nın Ankara Büyükelçiliği ödüllü Avustralya filmlerinden oluşan bir derlemeyi 16-18 Ekim tarihleri arasında ilk kez yapılacak olan Avustralya Filmleri Festivali’nde Ankaralılara sunuyor.

Paylaş

Avustralya’nın Ankara Büyükelçiliği ödüllü Avustralya filmlerinden oluşan bir derlemeyi 16-18 Ekim tarihleri arasında ilk kez yapılacak olan Avustralya Filmleri Festivali’nde Ankaralılara sunuyor.
Festival 15 Ekim’deki Jindabyne filminin özel gösterimi ile birlikte resmi olarak başlayacak. Senaryosu Raymond Carver’in ‘So Much Water So Close to Home’ isimli kısa öyküsünden yola çıkılarak yazılan film The Guardian gazetesinde “gerçek bir sinemasal şölen” olarak tanıtıldı. Jindabyne 2006 Stockholm Film Festivali’nde Uluslararası Film Eleştirmenleri Ödülleri’nde En İyi Film ve En İyi Senaryo dalında ödülü kazanmıştı.
Asya Pasifik’in Hollywood’u olarak kabul gören Avustralya sineması dünya sinemasına nitelikli filmler üretti ve oyuncular verdi.
Festivalde gösterilecek filmlerden biri de Avustralya Futbolu. Phillip Gwynne’in ‘Ölümcül Unna’ romanından esinlenilerek senaryosu hazırlanan film 2002’de Cannes Junior Jüri Özel Ödülü’nü aldı.
Festivalin diğer filmleri şunlar: 2003 Cannes Film Festivali’nde ödül alan Banka; Toronto Uluslararası Film Ödülü ve dokuz Avustralya Film Enstitüsü ödülü olan ve Ödüllü Kadın Oyuncu Toni Collette’in başrolde olduğu Japon Hikayesi; 2001 Toronto Uluslararası Film Festivali ve San Sebastian Uluslararası Film Festivali’nden ödülle dönen, ayrıca yedi Avustralya Film Enstitüsü sahibi, aşk ve insanların yaptıkları hatalar üzerine psikolojik bir gerilim olan Lantana; eleştirmenlerden tam not alan, birbirlerine uzak üç kız kardeşin annelerinin ölümü üzerine doğdukları eve geri dönüşlerini anlatan Aborjin filmi Aydınlık. Avustralya Film Festivali Büyülü Fener sinemasında takip edilebilir.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

‘DHY’nın cezasını geri çekin’

SONRAKİ HABER

Kibyra’nın müzik evi bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa