24 Eylül 2009 00:00

Tehlikeli provokasyonlar

‘Açılım’ tartışmaları devam ederken, gerginliğe yol açan provokasyonlar da yaşanıyor. Son olarak Çanakkale’nin Bilga ilçesinde bir nişan töreni, Kürtçe müzik çalındığı için ülkücüler tarafından basıldı.

Paylaş

‘Açılım’ tartışmaları devam ederken, gerginliğe yol açan provokasyonlar da yaşanıyor. Son olarak Çanakkale’nin Bilga ilçesinde bir nişan töreni, Kürtçe müzik çalındığı için ülkücüler tarafından basıldı. Aydın’a bağlı Kardeşköy’de oturan Kürt vatandaşlar da Kürt Müzisyen Hemê Heci konseri dönüşünde köy muhtarı ve köylülerin saldırısında maruz kaldıklarını söylediler.
KÜRTÇE MÜZİĞE TAHAMMÜLSÜZLÜK
Biga’daki olay, önceki gün Biga Otogarı yakınlarındaki Şoförler ve Otomobilciler Odası Tesisi’nde meydana geldi. Bir nişan töreninde Kürtçe müzik çalınmasının ardından nişan törenine gelip müziğin kapanmasını isteyen ülkücü oldukları belirtilen bir gurupla nişan töreninde bulunan Kürt vatandaşlar arasında tartışma çıktı. Tartışma büyüyerek taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Olay yerine gelen polis, yaklaşık 45 dakika süren kavgayı havaya ateş açarak sonlandırdı. Olaylar üzerine emniyet güçlerine takviye olarak ilçe jandarma komutanlığına bağlı birlikten de yardım istendi. Çanakkale il merkezinden Çevik Kuvvet ekipleri de bölgeye sevk edildi. Biga Otogarı ve kapalı pazaryerinde bazı işyerlerinin camlarının kırıldığı olayda 15 kişinin yaralandığı belirtilirken, olaya karışan ülkücüler, İstiklal Marşı okuyup ‘Biga Kürtlere mezar olacak’ şeklinde sloganlar atarak dağıldı.
AYDIN’DA LİNÇ GİRİŞİMİ
Aydın’a bağlı Kardeşköy’de ise Kürt köylülerin önceki akşam Kürt Müzisyen Hemê Heci konseri dönüşünde, muhtar ve köylülerin saldırısına uğradıkları ve iki kişinin yaralandığı iddia edildi. Konserden sonra evlerinde döndüklerini söyleyen Şerif Süren adlı köylü, bir grup köylünün muhtar öncülüğünde önlerini kestiğini ve kendilerine, “Kürtlerle kardeş değiliz, Kürtlere ölüm” diyerek, Türk bayrağı açarak saldırdıklarını iddia etti. Jandarmanın müdahalesiyle sona eren olayın ardından, yaralı iki kişinin Aydın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı belirtildi.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Temizöz hâlâ protokolde

SONRAKİ HABER

Kürde ateş açmak serbest mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...