24 Eylül 2009 00:00

Kriz var diye işçi attı sonra yeni hisse aldı

Kriz gerekçesini ileri sürerek işçi atan Goodyear, bir yandan sürekli büyümeye devam ediyor.

Paylaş

Kriz gerekçesini ileri sürerek işçi atan Goodyear, bir yandan sürekli büyümeye devam ediyor.
ABD’li dünya lastik devi Goodyear, büyük ortağı olduğu Polonya’daki lastik üreticisi Debica’nın elinde bulundurduğu yüzde 30 hisseyi de satın almak için teklifte bulundu.
Goodyear’ın, Lüksemburg’da faaliyet gösteren bağlı şirketi aracılığıyla yapılan teklifte, Polonya’daki Debica şirketinin hisselerini satın almak için bu şirkete 21.06 milyon dolarlık bir öneri sunduğu bildirildi.
Polonya lastik üreticisi Debica’nın hisselerinin yüzde 70’inin sahibi olan Goodyear, kalan hisseleri de satın alması halinde bu şirketin tamamen sahibi olacak. Tüm şirketin değerinin yüz milyon dolar olduğu belirtildi.
İŞÇİ ATMIŞTI
Goodyear Türkiye’de ise kriz gerekçesiyle işten atmaya gitti. Geçtiğimiz şubat ayında emekliliği gelmiş 100 işçinin işine son veren Goodyear, 19 Mayıs 2009 günü ise emekliliği dolmadığı halde 28 kişiyi daha işten attı. Adapazarı Goodyear lastik fabrikasından atılan 28 işçinin büyük bölümü 2009 Ocak ayında yapılan Sakarya Şube Kongresi’nde, mevcut genel merkez yönetiminin desteklediği listeye karşı delege adayı olmuştu. Aralarında geçtiğimiz nisan ayında yapılan temsilcilik seçimlerinde aday olan işçiler de bulunuyordu. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Tutuklu KESK’li kadınlar bayramı cezaevinde geçirdi

SONRAKİ HABER

Edirne’de çeltik hasadı başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...