25 Eylül 2009 00:00

Diyarbakır’da sosyal forum başlıyor

25-30 Eylül tarihleri arasında “Ya özgürlük ha hiç” sloganı ile Diyarbakır’da düzenlenecek olan Mezopotamya Sosyal Forumu (MSF) bugün başlıyor.

Paylaş

25-30 Eylül tarihleri arasında “Ya özgürlük ha hiç” sloganı ile Diyarbakır’da düzenlenecek olan Mezopotamya Sosyal Forumu (MSF) bugün başlıyor. MSF Koordinasyon Kurulu Üyesi Av. Reyhan Yalçındağ, dünyada ve Türkiye’de halkların yaşadığı acılara karşı, “Ya özgürlük ya hiç” dediklerini kaydetti. Forum yürüyüşle start alacak. Kayapınar Cegerxwin Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi önünde başlayacak olan yürüyüş, MSF etkinliklerinin yapılacağı Sümerpark Kamp alanına kadar sürecek. Mezopotamya coğrafyası ilk defa bir sosyal foruma ev sahipliği yapacak. “Başka bir dünya mümkün” ve “Ya özgürlük ya hiç” sloganları forumun ana sloganları olacak. Amed Uluslararası Sınırsızlar Kampı’na katılacak olanlar burada kurulacak olan çadırlarda konaklayacak ve 5 gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenip tartışmalar yapılacak ve tüm bunlar aracılığıyla Mezopotamya’da yaşayanlarla kamp katılımcıları arasında fikir ve deneyim alış-verişinde bulunulması sağlanmaya çalışılacak. MSF Koordinasyon Kurulu üyesi Av. Reyhan Yalçındağ, çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Yalçındağ, “Bu coğrafya da Kürtler ile Türkmenler, Filistinliler, İsrailliler, Ezidiler, Süryaniler, Asuri ve Keldaniler, Ermeniler ve yerleşik bütün halklarla bir araya gelecek. Egemenlere karşı ve bu topraklara acıyı, zulmü, trajedileri bir kader olarak görenlere karşı ortak seslerini bir araya ‘nasıl’ getiriyorları da gösterecekler” dedi.


KATILAN KURUMLAR
Bölgede aralarında DTP, EMEP, KESK’e bağlı sendikalar, Yerel Gündem 21, TMMOB’a bağlı bölgedeki odalar, GAP Belediyeler Birliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Batman Belediyesi, Van Barosu, Tabip Odası ve İHD’nin de aralarında bulunduğu 250’yi aşkın demokratik kitle örgütü foruma katılacak.
(DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

‘Türkiye geçmişi ile yüzleşmeli’

SONRAKİ HABER

Koruculuk yine gündemde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...