25 Eylül 2009 00:00

‘Yeterli ve temiz su yaşam hakkıdır’

Çevre Mühendisleri Odası, Ekoloji Kolektifi ve Tüketici Hakları Derneği, ASKİ Tarifeler Yönetmeliği’nin iptali istemiyle Danıştay’da dava açtı.

Paylaş

Çevre Mühendisleri Odası, Ekoloji Kolektifi ve Tüketici Hakları Derneği, ASKİ Tarifeler Yönetmeliği’nin iptali istemiyle Danıştay’da dava açtı.
Kurumlar tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, ASKİ tarafından uygulanan Tarifeler Yönetmeliği’nin ilgili üç maddesinde de yer alan “en az yüzde 10 kâr oranı” ifadelerinin Anayasa’ya aykırı olduğu ve yürürlüğün durdurulması istemi ile dava açıldığı bildirildi. Açıklamada, yönetmelikte yer alan “yüzde 10 kâr” esasının, suyu ticari ve kâr elde edilecek bir meta haline getirdiği vurgulanarak, bu anlayışın belediyeleri ticari kuruluş, halkı da müşteri olarak gördüğü belirtildi. Yaşamın en temel gereksinimi olan suya erişim hakkının engellendiği ve kamu hizmeti kavramını ortadan kaldırdığı vurgulanan açıklamada, yönetmeliğin ilgili maddelerinin iptali ve yönetmeliğin dayandırıldığı ASKİ Kuruluş Yasası’nın itiraz yoluyla Anayasa Mahkemesi’ne götürülmesi talep edildi. Açıklamada, su ve yaşam hakkının ticaret, kârlılık ve pazarlık konusu edilemeyeceği de vurgulandı. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Hadi ordan!

SONRAKİ HABER

GERÇEK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...