25 Eylül 2009 00:00

400 öğrenci ortada kaldı

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘Sur-u Sultani’ içinde yer aldığı için boşaltılması kararı alınan Topkapı Sarayı bahçesindeki İbrahim Müteferrika Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerini Küçükçekmece’deki...

Paylaş

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘Sur-u Sultani’ içinde yer aldığı için boşaltılması kararı alınan Topkapı Sarayı bahçesindeki İbrahim Müteferrika Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerini Küçükçekmece’deki bir okula yönlendirdi. İsyan eden veliler, yürütmeyi durdurma davası açtı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Sur-u Sultani” içinde yer aldığı için boşaltılması yönünde karar alınan Topkapı Sarayı bahçesindeki İbrahim Müteferrika Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ortada kaldı. Okulların açılmasına 10 gün kala 393 öğrenciyi Küçükçekmece’deki Oktay Duran Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne yönlendiren İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, velileri isyan ettirdi. Veliler, yürütmeyi durdurma talebiyle Bölge İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Okulların açılmasına kısa bir süre kala alınan bu karar, velileri isyan ettirdi. Okul Aile Birliği, yürütmeyi durdurma talebiyle Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Okul Aile Birliği’nin avukatı Abdurrahman Tanrıverdi, yürütmeyi durdurma istemiyle Bölge İdare Mahkemesi’ne dilekçe verdi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Çalan zil değil alarm

SONRAKİ HABER

Yolcu otobüsü devrildi: 42 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa