25 Eylül 2009 00:00

Sel bölgesinde sıkıntı

İstanbul’da 32 kişinin hayatını kaybettiği ve binlerce ev ve işyerini sular altında bırakan sel felaketi, en çok etkilenen bölgelerden olan İkitelli, Başakşehir...

Paylaş

İstanbul’da 32 kişinin hayatını kaybettiği ve binlerce ev ve işyerini sular altında bırakan sel felaketi, en çok etkilenen bölgelerden olan İkitelli, Başakşehir, Ayazma ve Esenyurt’ta 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı’nın açıldığı bugün de kendini hissettirdi. Selin etkili olduğu ilçelerden biri olan Başakşehir’de selin vurduğu Başakşehir Lisesi’nde dün de temizlik çalışması yapıldı. Başakşehir Belediyesi ve İSKİ’ye bağlı ekipler, lisenin alt katlarına dolan sel suyu ve çamuru temizlemeye çalıştı. Lisenin üst katlarında öğrenciler ders başı yaparken, alt katlarına temizlik işçilerinin çalıştığı gözlendi. Bu arada, okulun dış duvarları da boyanarak selin izleri silinmeye çalışıldı. (İSTANBUL)

BİLGE KÖYÜNDE İLK DERS
KATLİAMDA 44 kişinin hayatını kaybettiği Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde yeni eğitim sezonu buruk başladı. Yaşanan katliamda anne ve babasını kaybeden 62 yetim çocuktan 20’si dün ders başı yaptı. Okulda tek sınıfta 5’li eğitim yapılırken, saldırıda hayatını kaybeden tek öğrenci çocuk olan 8 yaşındaki Ayşe Çelebi’nin oturduğu sıra boş bırakıldı. Daha önce 40 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, Ayşe’nin hayatını kaybetmesi ve olayın zanlılarının aileleriyle göç etmesi nedeniyle eğitim sezonu 20 öğrenci ile başladı. Anne ve babalarını kaybeden 20 öğrencinin en büyük sevinci ise okula yeniden başlamak oldu. Öğretmenlerini ve okullarını özlediklerini belirten öğrenciler, çok okuyup adam olmak istediklerini söylediler. (MARDİN)

İLK ACI DERS
ESKİŞEHİR’de bir lise öğrencisi, tartıştığı genç tarafından bacağından bıçakla yaralandı. Atatürk Endüstri Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki U.K. ile aynı okuldan mezun olan ve kimliği henüz belirlenemeyen bir genç arasında, okulun önünde kız meselesinden tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu U.K, söz konusu kişi tarafından bacağından bıçakla yaralandı. U.K, 112 Acil Servis ekiplerince Eskişehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis, görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda zanlının yakalanması için çalışma başlattı. (ESKİŞEHİR)
ÖNCEKİ HABER

Tehlikelere dikkat!

SONRAKİ HABER

Haydi çocuklar tarlaya!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...