25 Eylül 2009 00:00

Tehlikelere dikkat!

Tüketici Hakları Derneği (THD) Genel Başkanı Turhan Çakar, okul öncesi, ilköğretim okulları ve liselerin açıldığı bugünlerde çocukların önemli risk ve tehlikelerle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Paylaş

Tüketici Hakları Derneği (THD) Genel Başkanı Turhan Çakar, okul öncesi, ilköğretim okulları ve liselerin açıldığı bugünlerde çocukların önemli risk ve tehlikelerle karşı karşıya olduğunu söyledi.
Çakar dün yaptığı basın toplantısında, okullardaki kantin ve kafeteryalarda cipsler, şekerlemeler, gofretler, sucuklu-salamlı tost, sandviçler, kekler ve gazlı içecekler satıldığına dikkat çekerek, bunların birçok rahatsızlığı da beraberinde getirdiğini kaydetti.
‘YÖNETMELİĞE UYULMUYOR’
Çakar, öğrencileri taşıyan okul servislerinin de bu hizmete uygun araçlar olmadığını kaydetti. Araç kullanan birçok şoförün yönetmelikte bulunan niteliklere uygun olmadığını, birçok servis aracında rehber personel bulunmadığını, birçok öğrencinin ayakta taşındığını dile getiren Çakar, okul servis aracı yaşının 12’den 20’ye çıkartılmasına da tepki gösterdi. Çakar, “Tüketicinin Korunması Hakkındaki Yasa’da bu araçların kullanım ömrü 10 yıldır” dedi.
Çakar, Çin malları ağırlıklı olmak üzere, özellikle de okul öncesi ve ilköğretimdeki öğrencilerin kullandığı renkli kalem, silgi, boya, oyun hamuru, çanta, matara, beslenme kabı, çorap, iç çamaşırı gibi ürünlerde yapılan araştırmalarda da çocukların sağlığı açısından çok tehlikeli kimyasal maddelerin görüldüğünü kaydetti. Çakar, bu tür riskli malzemelerin ucuz olmasından dolayı çocuklar tarafından çok yoğun bir şekilde kullanıldığına dikkat çekti.
ÖDENEK YETERSİZLİĞİ
Ödenek yetersizliğinden, özellikle de ön ödemeli-kartlı su ve doğal gaz kullanan okullarda su ve doğal gazın bitmesi nedeniyle gerek suların akmaması, gerekse de sınıfların ısıtılamayıp çocukların soğukta kalmasından dolayı sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalınabileceğini dile getiren Çakar, yetkililerin bu konularda duyarlı davranması gerektiğini söyledi. Çakar, yönetmeliğe uyularak araç yaşlarının 10 yapılmasını, sağlıksız ürünlerin takibinde daha dikkatli davranılmasını istedi.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

Sel bölgesinde sıkıntı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...