26 Eylül 2009 00:00

‘Kökler ve dallar’ Aya İrini’de

Dünyaca ünlü Ermeni ud virtüozu Ara Dinkjian ve bağlama sanatçısı Erdal Akkaya, Türkiye Sakatlar Derneği yararına konser veriyor.

Paylaş

Dünyaca ünlü Ermeni ud virtüozu Ara Dinkjian ve bağlama sanatçısı Erdal Akkaya, Türkiye Sakatlar Derneği yararına konser veriyor.
Bugün Aya İrini Müzesi’nde yapılacak “Kökler ve Dallar” konseri ile tarihsel bir buluşma gerçekleşiyor. Konser bir yönüyle kültürel buluşmaya, diğer yönüyle de Türkiye’de yaşayan engelliler için büyük bir projenin tanıtımına ev sahipliği yapacak. “Kökler ve Dallar” konserinden elde edilecek gelir, Balıkesir’in Gönen ilçesinde inşası devam eden “TSD Nihat Kaban Yaşamevi”nin yapımında kullanılacak.
‘MÜZİK İNSANLARI BİR ARAYA GETİRİYOR’
Projeye dahil olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Ara Dinkjian, projenin sadece sosyal sorumluluk açısından değil müzikal açıdan da önemli olduğunu bildirdi. Dinkjian, “Müzisyen olduğum için bir kez daha gurur duyuyorum. Çünkü müzik insanları bir araya getiriyor” dedi. Erdal Akkaya, konserin bir kültür kardeşliği buluşması olduğuna işaret ederek, “Aslında aynı pınardan su içiyoruz. Tüm gayemiz, bu topraklara Anadolu hümanizmasını, sevgiyi, hoşgörüyü, barışı getirmek” diye konuştu. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Sanat kent meydanına taşındı

SONRAKİ HABER

Sendika ihanetleri ve Pirelli okulu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...