26 Eylül 2009 00:00

Filmekimi hasadı artık daha uzun

İstanbul’un sinema baharı Filmekimi, 17-25 Ekim tarihlerinde 8. kez Beyoğlu Emek Sineması’nda sinemaseverlerle buluşacak. Filmekimi, bu yıl ilk kez 9 gün boyunca perdeye yansıyacak.

Paylaş

İstanbul’un sinema baharı Filmekimi, 17-25 Ekim tarihlerinde 8. kez Beyoğlu Emek Sineması’nda sinemaseverlerle buluşacak. Filmekimi, bu yıl ilk kez 9 gün boyunca perdeye yansıyacak.
İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Filmekimi, 8. yılında, 17-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Seyircilerin yoğun isteği üzerine 9 güne uzatılan Filmekimi, programında da daha fazla filmi, daha fazla seansta seyirciyle buluşturacak. Buna göre filmler, Filmekimi’nin geleneksel mekanı Beyoğlu Emek Sineması’nın yanı sıra 23 Ekim Cuma, 24 Ekim Cumartesi ve 25 Ekim Pazar günlerinde Cinebonus Maçka G-mall Sineması’nda perdeye yansıyacak.
24 BEKLENEN FİLM
Filmekimi’nin programında, aralarında Berlin, Cannes, Venedik gibi saygın festivallerde boy gösteren ödüllü filmlerin, büyük ustaların merakla beklenen son yapıtlarının da bulunduğu 24 film yer alıyor. Geçen senelerde olduğu gibi Filmekimi’nde yine hafta içi her akşam 21.30 seansında Türkiye’de vizyona girmeyi bekleyen bir filmin ilk gösterimi yapılacak. Filmekimi boyunca hafta içi gündüz seansları 3.50 TL, hafta içi 19.00 seansları ve hafta sonu tüm seanslar tam 12 TL, indirimli 8 TL olacak. Filmekimi Galaları’nın bilet fiyatları ise 15 TL’ye satılacak.
“8. Filmekimi Sonbahar Film Haftası”nda; “Beyaz Bant”, “Londra Nehri”, “Kan Arzusu”, “Cennete Beş Dakika”, “Gel Porno Çevirelim”, “Che”, “Kim Kiminle Nerede?”, “Zamanın Tozu”, “Parlak Yıldız”, “Aşkım”, “Hayata Çalım At”, “Ciddi Bir Adam”, “Cennet Batıda”, “Kapitalizm”, “İspiyoncu”, “İntikam Peşinde”, “9”, “Dönüşüm”, “Ay”, “Şark Oyunları”, “Altın Çağdan Öyküler”, “Politeknik”, “Cennetin Kapısında” gibi usta yönetmenlerin filmleri izleyenlerle buluşacak.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Müzekartlı olanlar çoğaldı

SONRAKİ HABER

Sanat kent meydanına taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...