26 Eylül 2009 00:00

Müzekartlı olanlar çoğaldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı bir süredir Türkiye'nin müze ve ören yerlerini gezmek isteyenlere 20 lira karşılığında müze kart dağıtıyor. Müze kart alanlar bir yıl içinde 980 bin kişi oldu.

Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı bir süredir Türkiye'nin müze ve ören yerlerini gezmek isteyenlere 20 lira karşılığında müze kart dağıtıyor. Müze kart alanlar bir yıl içinde 980 bin kişi oldu. Müzekart uygulamasının 2010 yılında turistlere da açılacağı bildirildi. 18 Haziran 2008'de uygulanmaya başlanan Müzekart bir yıl boyunca müzelere ve ören yerlerine sınırsız giriş imkanı sağlıyor.
Yetişkinler için 20 TL olan kart öğrenci ve öğretmenlere 10 TL karşılığında veriliyor. 300'ü aşkın müze ve ören yerinde geçerli olan müzekart ne yazık ki Topkapı Sarayı içerisinde bulunan Harem Dairesi'nde, Efes Ören yeri içerisinde bulunan Yamaçevler'de, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nde bulunan Kayralı Prenses Cam Batığı Salonu'nda ve Göreme Açık Hava Müzesi'nde bulunan Karanlık Kilise gibi yerlerde geçmiyor.
Müzekart, tüm müze ve ören yerlerindeki gişelerden ve kart basım istasyonlarından kimlikle başvurularak hemen alınabiliyor.
Turnike sistemi olan tüm müze ve ören yerlerinde kullanılabilen kartın geçerlilik süresi devam ettiği müddetçe turnike sistemi çalışıyor. Hangi kartın hangi tarihte, hangi müzeyi ziyaret ettiği, ne kadar süre kaldığı, kaç kez ziyaret ettiği gibi bilgiler ise sistemde depolanıyor.
Müzekartı sadece sahipleri kullanabiliyor.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Kadınlar Dile Gelince...

SONRAKİ HABER

Filmekimi hasadı artık daha uzun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa