26 Eylül 2009 00:00

TMSF Olay gazetesindeki sendikalıları işten attı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yönetimi, Bursa ve bölgesinde yayın yapan Olay gazetesinin 12 çalışanını, “işverenin bayramda ikram ettiği çikolataları reddederek işyerinde huzursuzluk çıkardıkları” gerekçesiyle işten çıkardı.

Paylaş

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yönetimi, Bursa ve bölgesinde yayın yapan Olay gazetesinin 12 çalışanını, “işverenin bayramda ikram ettiği çikolataları reddederek işyerinde huzursuzluk çıkardıkları” gerekçesiyle işten çıkardı. Ekim 2008’de 35 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarıldığında talip bulamayan Olay gazetesi, 14 Ekim’de bu kez 36.6 milyon dolar muhammen bedelle ikinci ihaleye çıkmadan önce 12 sendikalı çalışanının işine son verdi.
‘TEPKİ GÖSTERENLERİ İŞTEN ATTI’
İşten çıkarılanlar, toplu iş görüşmelerine katılan dış haberler editörü Berhan Soner, onun gibi işyeri temsilcisi olan yurt haberler editörü Uğur Yılmaz, politika haberleri editörü ve Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) eski başkan Özcan Yazıcı, köşe yazarı Ayşe Aygör, ekonomi haberleri editörü Aydın Dağtekin, sorumlu müdür Selami Şahin, yazı İşleri muhabiri Neslihan Özaydın, Olay TV kameramanı Feridun Özaydın, İlan servisi’nden Köksal Gökbaşı, dış haberler servisi muhabiri Birgül Telli, yazı İşleri’nden Nehir Polat ve ekonomi servisi muhabiri Şule Vural.
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile toplu iş görüşmeleri yürüten TMSF yönetimi, çalışanlar için yüzde 0 zam önermişti. Bunun üzerine sendika ile uyuşmazlık tutanağı imzalanmıştı.
Bunun üzerine bayramda bireysel tepki olarak yöneticilerin dağıttığı çikolata ve şekerleri kabul etmeyen bu sendikalı çalışanlar, “toplu iş görüşmeleri uyuşmazlıkla sonuçlanınca işyerinde huzursuzluk çıkardıkları ve yönetimi protesto ettikleri” gerekçesiyle işten atıldı.
ERCAN İPEKÇİ BURSA’YA GELECEK
Sendikalı çalışanlar, iki yıldır TMSF döneminde zam alamadıkları gibi, sosyal haklarında hiçbir iyileştirmeye gidilmediği ve “biz bu konuları sendikayla görüşeceğiz” denilerek oyalandıklarını savunuyorlar.
TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi ve sendika avukatları, yarın (25 Eylül) Bursa’ya gelerek işten çıkarılan basın çalışanları ve işyeri temsilcileriyle görüşecek. Görüşmelerden sonra TÜRK-İŞ bölge temsilcileri ve diğer sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla bir kitlesel basın açıklaması yapılacak.
(MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

8. Türkçe Günleri başlıyor

SONRAKİ HABER

YOLCULAR İÇİN EL AYNASI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...