26 Eylül 2009 00:00

İHD’den beraat kararına tepki

İHD İstanbul Şubesi, 2005 yılında Siirt’te yapılan bir gösteri sırasında, araç içinden silahsız olan topluluk üzerine rastgele ateş açan ve yol kenarında bekleyen Abdullah Aydan’ı öldüren G.Y. isimli uzman çavuş hakkında...

Paylaş

İHD İstanbul Şubesi, 2005 yılında Siirt’te yapılan bir gösteri sırasında, araç içinden silahsız olan topluluk üzerine rastgele ateş açan ve yol kenarında bekleyen Abdullah Aydan’ı öldüren G.Y. isimli uzman çavuş hakkında verilen beraat kararını protesto etmek için Galatasaray Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.
Açıklamada konuşan İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, Aydan’ı öldüren uzman çavuş G.Y.’nin cezasız kalmasının devletin güvenlik güçlerinin özellikle bölgede işledikleri cinayetleri yargı eli ile meşrulaştırdığını ve teşvik ettiğini ortaya koyduğunu söyledi. Kararın bundan sonra daha vahim olayların gelişmesinin önünü açacağı endişesi taşıdıklarını dile getiren Yoleri, “Hükümet ve devlet yetkililerini, yargıyı, bu karar ile takındıkları hukuk dışı ve insanlığa karşı suçlar üretecek tutumdan dolayı uyarıyor, hukuk yanında insani ve vicdani sorumlulukları hatırlatıyoruz” dedi. Açıklamanın ardından İHD’li grup Beyoğlu Postanesi’nde Adalet Bakanlığı, Başbakanlık ve Yargıtay Başkanlığına kararı kınayan mektup gönderdi. (İSTANBUL)



ÖNCEKİ HABER

İşte bölgenin eğitim gerçeği!

SONRAKİ HABER

‘Kapalı oturumlar açıklansın’ çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...