26 Eylül 2009 00:00

İşçinin yanında yer alınca soruşturma açıldı

Lastik-İş’in Pirelli Fabrikası’ndaki delege seçimlerinin demokratik bir şekilde yapılmasını isteyen sendikacılar üzerinde baskı kuruluyor.

Paylaş

Lastik-İş’in Pirelli Fabrikası’ndaki delege seçimlerinin demokratik bir şekilde yapılmasını isteyen sendikacılar üzerinde baskı kuruluyor. Son olarak Emekli-Sen Genel Merkezi, Emekli-Sen Kocaeli Şube Başkanı Osman Şenol’dan konuyla ilgili savunma vermesini istedi. Genel merkezin yazısında, “Konuyla ilgili olarak, sendikamızın genel başkanı Veli Beysülen’i arayan Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan, Lastik-İş Şubesi’ni itham eden iddialar içeren bir dosya hazırladığımızı ve bunu Kocaeli’nde bulunan sendika şubelerine, siyasi partilerin il ve ilçe teşkilatları ile demokratik kitle örgütlerine bırakarak sendika şubesi aleyhine kamuoyu oluşturma çalışması yaptığını belirtmiştir” denildi.
Yazıda, Emekli-Sen Kocaeli Şubesi’nin tutumunun yanlış olduğu iddia edilerek, “Emekli-Sen Kocaeli Şube Başkanı sıfatıyla, aynı konfederasyona bağlı kardeş bir sendikanın içişlerine karışmak anlamına gelen böylesi bir davranışta bulunmanız doğru değildir” denildi.
DEMOKRATİK BİR SEÇİM İÇİN ÇAĞRI YAPTIK
Emekli-Sen Kocaeli Şube Başkanı Osman Nuri Şenol ise Lastik-İş Sendikası Kocaeli Şubesi aleyhine değil mevcut sendika yönetiminin uygulamaları hakkında kamuoyundaki görüşler doğrultusunda demokratik bir seçim talep ettiklerini belirtti. Şenol, Kocaeli kamuoyunda sendikacılarla ilgili birçok haber çıktığını ifade ederek, “İşçilerin işten atıldığı, temsilcilerin şubeye sokulmadığı, genel başkanın sendikal olanakları kendi çıkarlarına kullandığı Kocaeli kamuoyunda tartışılmakta. Bu da bizi rahatsız etti. Çünkü Lastik-İş’teki olumsuzluklar tüm sendikaların olduğu gibi bizim de yakamıza yapışır, bizi de etkiler. İşçilerin ve emekçilerin genel olarak sendikalara bakış açısını olumsuz etkiler. Bunun için ben ve diğer sendikacı arkadaşlarımız delege seçimlerinde bu olumsuzlukların silinebilmesi için; kamuoyunu doğru bilgilendirmek, kamuoyuna yansıyan sorunların ve antidemokratik uygulamaların yapılmaması, demokratik bir seçim yapılması için çağrı yaptık. Biz taraf tutmadan seçimlerin demokratik olmasını, işçi iradesinin hiçbir baskı olmadan sandığa yansımasını ve çıkan sonucun işçi mücadelesine katkı sunmasını istedik” diye konuştu.
KARAR PEŞİN VERİLMİŞ
Genel merkezden gelen yazının da henüz savunma alınmadan hüküm bildirdiğini belirten Şenol, şöyle devam etti: “Kamuoyundaki olumsuz yargıların ortadan kalkması için basın açıklaması yaptık. Ancak ne yazık ki Lastik-İş Genel Başkanlığı, Emekli-Sen Genel Başkanlığı’na bir yazı göndererek içişlerine karıştığımızı ifade etti. Genel merkez benden savunma istiyor ama savunmadan önce benim Lastik-İş’in içişlerine karıştığım konusunda karar vermiş ve ikna olmuş durumda. Bu yazı karşısında Kocaeli kamuoyuna yansıttığımız belgeleri, bilgileri genel merkezime savunma olarak göndereceğim. Aynı zamanda bu antidemokratik tutumu kamuoyuna yansıtmak için elimden geleni yapacağım.” (Kocaeli/EVRENSEL)
Arif Koşar
ÖNCEKİ HABER

Patronun ‘Özür Dilemesi’ işçiyi işten atmak oldu

SONRAKİ HABER

Koşullar daha da kötüleşti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa