26 Eylül 2009 00:00

Kızılay’da işten atmalar devam ediyor

DİSK’e bağlı Dev Sağlık-İş Sendikası, Kızılay yönetiminin, tehdit ve baskıyla engelleyemediği sendikal örgütlenmeyi işten atmayla sindirmeye çalıştığını bildirdi.

Paylaş

DİSK’e bağlı Dev Sağlık-İş Sendikası, Kızılay yönetiminin, tehdit ve baskıyla engelleyemediği sendikal örgütlenmeyi işten atmayla sindirmeye çalıştığını bildirdi.
Dev Sağlık-İş’ten yapılan açıklamada, son olarak Ankara’da sendikal örgütlenmenin öncü unsurlarından Necdet Baydar, Şaban Çarkçı ve Mehmet Işık’ın, sadece sendika tarafından yapılan basın açıklamasına katılmaları gerekçe gösterilerek 24 Eylül 2009’da tazminatsız olarak işten atıldıkları bildirildi. Açıklamada, “Bu işten çıkarma daha önceki işten çıkarmalar gibi haksız ve hukuksuzdur. Bu işten çıkarmaların asıl hedefi, bu 3 işçi arkadaşımız değil Kızılay’ın 46 biriminde çalışan binlerce Kızılay çalışanıdır. Bu arkadaşlarımız işten çıkarılarak gözdağı verilmeye çalışılmakta ve en temel yasal ve anayasal hak olan sendikal örgütlenme ortadan kaldırılmak istenmektedir” denildi.
İLK OLARAK 17 İŞÇİ ÇIKARILMIŞTI
Dev Sağlık-İş’in 19 Eylül 2008’de Türkiye Kızılay Derneği işyerlerinde örgütlenmeye başladığı anımsatıldığı açıklamada, şu bilgilere yer verildi: “İlk olarak İstanbul’da Çapa Kızılay Kan Merkezi’nde başlayan sendikal örgütlenme sonrası 17 işçi arkadaşımız Kan Merkezleri bile bulunmayan Ardahan ve Şırnak’a sürgün edilmek istendi. Tayinleri kabul etmeyen çoğunluğu hemşire 15 sağlık çalışanı, 22 Ekim 2008’de işten çıkarıldı. İşten çıkarılan arkadaşlarımız işe iade mahkemelerini rekor zamanda kazandılar. Kızılay yönetimi antidemokratik ve baskıcı tutumundan vazgeçmeyerek, özellikle Ankara’daki işçi arkadaşlarımıza baskı ve yıldırma taktikleri uygulamayı sürdürdü. Arkadaşlarımız defalarca savcılıklara Kızılay yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunmak zorunda kaldılar. Bazı işçi arkadaşlarımız Kızılay araçlarıyla notere götürülerek, tehditlerle sendikadan istifa ettirildiler.” (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

TİHV: İnsan Hakları Ulusal Kurumu bağımsız olmalı

SONRAKİ HABER

Patronun ‘Özür Dilemesi’ işçiyi işten atmak oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...