27 Eylül 2009 00:00
IMF Gelme!
GÜNÜN YAZILARI
Emek Partisi (EMEP), Türkiye Komünist Partisi (TKP) ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İstanbul İl Örgütleri yaptıkları ortak eylemle, ekim ayında Türkiyeye gelecek olan IMF ve DB heyetine GELME dedi.
Taksim Tarmvay Durağında bir araya gelen EMEP, TKP ve ÖDP üyeleri, IFM defol bu memleket bizim, Kahrolsun IMF işbirlikçi AKP, Krizin yükü patronlara, İşten atmalar yasaklansın, Bu memleket bu halk satılık değil sloganlarıyla Galatasaray Lisesine yürüdüler. Yaklaşık bin kişinin katıldığı eyleme vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.
Bu eylemin bir başlangıç olduğu ifade eden EMEP İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek, salı günü Kartal Meydanında, çarşamba günü Bakırköy Meydanında, perşembe günü Taksimde, 6 Ekim Salı günü ise Taksimde IMF heyetine büyük bir protesto yapacaklarını söyledi.
AKP SADAKATİNİ GÖSTERİYOR
Siyasi partiler adına ortak açıklamayı yapan EMEP İl Başkanı Güven Gerçek, ekim ayının ilk haftasında IMF ve Dünya Bankası yöneticileriyle 184 ülkenin Maliye Bakanının İstanbulda toplanacağını belirterek, IMF ve DB deyince aklımıza acı reçeteler, emekçi halkın ödeyeceği ağır faturalar gelmektedir dedi.
ABD merkezli başlayan ekonomik krizin üzerinden bir yıl geçtiğini, krizin faturasının emekçilere yıkıldığını belirten Gerçek, finansçıların ve emperyalist tekellerin bilançolarında bir düzelmeden bahsedilse bile krizin hâlâ etkilerinin devam ettiğini söyledi. Tam da böyle bir dönemde krize çözüm, toparlanmaya destek başlığıyla, IMF öncülüğünde yapılacak olan uluslararası sermayenin İstanbul buluşması, emperyalist tekelleri korumak amacıyla yapılmaktadır. Adına tedbir paketi dedikleri, emekçi halklarımız için daha fazla işsizlik ve yoksulluk anlamına gelen yeni saldırı paketlerini sosyal sorumluluk cilasıyla emekçilerin önüne koymak için toplanıyorlar diyen Gerçek, bu buluşmaya ev sahipliği yapan AKP Hükümetinin, IMF ve uluslararası sermayeye sadakatini bir kez daha gösterdiğini kaydetti.
Gerçek, AKPnin IMF ile anlaşma yapmadık sözüne rağmen IMFnin isteklerini tek tek yerine getirdiğini kaydetti.
SURATLARINA ÇARPACAĞIZ
Türkiyedeki ekonomik durumun da içler acısı olduğunu belirten Gerçek, Devletin resmi kurumlarından yapılan açıklamalar hem işsizlik ve yoksulluğu ortaya koymakta, hem de kârlarını kat be kat arttıranları göstermektedir. Patronlara sorarsanız krizdeler ve mutlaka bizden toplanan vergilerle oluşturulan bütçe kullanılarak onlara yeni yeni teşvikler verilmesi gerekiyor. Oysa onlar AKPnin yarattığı imkanlarla çoktan krizi fırsata çevirmiş durumdalar. Krizde asıl olan işçi ve emekçilere olmaktadır diye konuştu.
Bir tarafta silahlanmaya ayrılan milyarlarca doların olduğunu, bir diğer tarafta da açlık ve yoksulluğun olduğunu belirten Gerçek, Güçlü ordu güçlü Türkiye propagandasıyla militarizme ve silahlanmaya para aktarılmaya devam edildiğini, sadece bir seferde füze almak için 8 milyar doların harcandığını kaydetti. Gerçek, silahlanmaya ayrılan paralar ile ülkedeki eğitim ve sağlık hizmetlerinin ücretsiz hâlâ getirilebilineceğini söyledi.
Artık yeter diyoruz! Bıçak kemiğe dayandı. İşçi sınıfının ve emekçi halkın ödeyeceği yeni faturalara tahammülü kalmamıştır. Bu nedenle IMF ve işbirlikçilerini ülkemizde görmek istemiyoruz diyen Gerçek, bu ülkede işçiden, emekçiden yana olan partiler olarak boş durmayacaklarını, IMFnin acı reçetelerini onların suratlarına çarpacaklarını dile getirdi.
ORTAK MÜCADELE SÜRECEK
EMEP, TKP ve ÖDP olarak işyerlerinde, mahallelerde ve okullarda güçlerini birleştireceklerini, IMF ve işbirlikçilerine gereken cevabı meydanlarda, işyerlerinde vereceklerini söyleyen Gerçek şöyle konuştu, İşçiler, emekçiler, kadınlar, gençler, bu ülkenin gerçek sahipleri kardeşler. Gelin sesimize ses, gücümüze güç katın. Katın ki taleplerimizi daha güçlü bir şekilde haykıralım, katın ki onlara İstanbulu dar edelim.
Önümüzdeki günlerde eylemlere devam edeceklerini belirten Gerçek, 29 Eylül Salı günü Kartal Meydanında saat 19.00da, 30 Eylül Çarşamba günü Bakırköy Özgürlük Meydanında saat 19.00da, 1 Ekim Perşembe Taksimde Saat 12.30da, 6 Ekim Salı günü Taksimde büyük protesto yapacaklarını söyledi.
(İstanbul/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et