27 Eylül 2009 00:00

Erdoğan’ın temasları sürdü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, , G20 zirvesine katılmak üzere bulunduğu ABD’nin Pittsburgh şehrinde temaslarını sürdürdü. Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas...

Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, , G20 zirvesine katılmak üzere bulunduğu ABD’nin Pittsburgh şehrinde temaslarını sürdürdü. Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas, Başbakan Erdoğan’ın BM’deki konuşmasının kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.
Başbakan Erdoğan, ABD’nin Pittsburgh şehrinde Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’le bir araya geldi. Erdoğan ve Medvedev’in ikili ilişkilerde gelinen son durumu ele aldıkları kaydedildi. New York’ta katıldığı İslam Konferansı Teşkilatı’nın (İKT) 40. yıldönümü resepsiyonunda Başbakan Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile bir araya geldi. Başbakan Erdoğan, geceye katılanlarla kısa süre sohbet etmesinin ardından ayrı bir odada KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile bir araya geldi. Görüşmede Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve KKTC New York Temsilcisi Büyükelçi Kemal Gökeri de hazır bulundu.
HRISTOFYAS HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAMIŞ
Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın BM’deki konuşmasının kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını belirterek, sorunun kaynağının Türkiye olduğunu savundu.
Hristofyas, BM’de bir basın toplantısı düzenleyerek Kıbrıs ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi. Hristofyas, görüştüğü devlet başkanlarıyla BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’a, Türkiye’nin Kıbrıs’ta Kıbrıs sorununun çözümüne belirttiği sözlü desteğin yeterli olmadığını ifade etti. Erdoğan’ın BM’deki konuşmasını da değerlendiren Hristofyas, bu konuşmanın kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. ‘Dönüşümlü başkanlık’ konusunda karşı taraftan cevap almadığı için daha fazla taviz vermenin mümkün olmadığını savunan Hristofyas, bir soru üzerine, “Ülkemdeki ‘‘işgal’ askerleri ülkemin toprak bütünlüğünü tehdit etmektedir, Talat’ın da ülkesini. Biz iki bölgeli, iki toplumlu federal bir devlete varmak için anlaştık. Bu da varılacak çözümün sonucu olacak, ama şu anda Kıbrıs’ta iki devlet yok, tek devlet var o da ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’dir. BM sayısız karar almıştır, ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün yeniden tesisi için. Kurulacak yeni devletin tek egemenliği, tek vatandaşlığı ve tek uluslararası kimliği olacaktır” dedi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Yargıtay’ın beraat kararı insan yaşamını tehdit ediyor

SONRAKİ HABER

ABD’den İran’a yine gözdağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...