28 Eylül 2009 00:00

Meclis açılıyor

TBMM’nin 23’üncü dönem 4’üncü yasama yılı 1 Ekim Perşembe günü start alıyor. Yeni yasama yılı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün açış konuşmasıyla başlayacak.

Paylaş

TBMM’nin 23’üncü dönem 4’üncü yasama yılı 1 Ekim Perşembe günü start alıyor. Yeni yasama yılı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün açış konuşmasıyla başlayacak.
Gül’ün, açış konuşmasında, Kürt Açılımı ve Ermenistan’la ilişkilerin normalleştirilmesiyle ilgili çalışmalar başta olmak üzere son siyasi gelişmeleri değerlendirmesi bekleniyor. TBMM’nin yeni yasama yılı nedeniyle akşam saatlerinde ise Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin resepsiyon verecek.
Meclis’i yoğun bir gündem bekliyor. ‘Kürt Açılımı’, genel kurulun en önemli gündemini oluşturacak. İktidarla muhalefet arasında yaşanan ‘kapalı oturum-açık oturum’ tartışmaları, Başbakan Erdoğan’ın New York’ta yaptığı ‘Açık oturumda konuşulacak’ açıklaması ile sona ererken, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kürt Açılımı konusunda muhalefeti genel kurulda yapılacak görüşme ile bilgilendirecek.
Meclis’in bir başka öncelikli gündemi ise Ermenistan’la paraf edilen protokoller. İktidar, protokollerin Meclis aşamasını, 14 Ekim’de Ermenistan’la yapılacak milli maç öncesinde tamamlamayı planlıyor.
TBMM’nin gündeminde bulunan bir başka konu da 17 Ekim’de süresi dolacak olan ve TSK’ya sınır ötesi operasyon izni veren yetki tezkeresi olacak. Tezkere, 17 Ekim’den önce genel kurulda oylanacak.
İstanbul’da geçtiğimiz haftalarda yaşanan sel felaketiyle ilgili CHP’nin genel görüşme talebi de genel kurulda ele alınacak konular arasında. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

EVRİM/DEVRİM

SONRAKİ HABER

Savaşın pisliği Türkiye’de temizlenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa