28 Eylül 2009 00:00

Asker köylüyü hastanelik etti’ iddiası

MUŞ’un Malazgirt ilçesinin Konakkuran beldesine bağlı Bahçe köyünde Çakır ailesi ile Öztürk ailesi arasında kavga çıktı. Köye gelen Konakkuran Jandarma Karakolu’na bağlı askerler, kavgaya engel olamadı.

Paylaş

MUŞ’un Malazgirt ilçesinin Konakkuran beldesine bağlı Bahçe köyünde Çakır ailesi ile Öztürk ailesi arasında kavga çıktı. Köye gelen Konakkuran Jandarma Karakolu’na bağlı askerler, kavgaya engel olamadı. Kavgada Enver adında bir uzman çavuşun Ali Öztürk adındaki köylüyü kazma sapıyla feci bir şekilde dövdüğü iddia edildi. Kafasına aldığı darbelerle kan içinde kalan Öztürk, jandarma tarafından Muş Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayın görgü tanığı olan Atilla Yılan, Enver adındaki uzman çavuşun olay yerine gelir gelmez Ali Öztürk’e saldırdığını ve çocukların elinde bulunan kazma sapıyla Ali’nin kafasına vurmaya başladığını söyledi. Yılan, “Bizler araya girmeseydik Ali’yi öldürecekti” dedi. Ali’nin kafasının üç yerden kırıldığını anlatan Yılan, “Muş Devlet Hastanesi’nde. Erzurum’a sevkini çıkarmaya çalışıyoruz. Olaydan kesinlikle jandarma sorumludur” diye konuştu.
İHD: OLAY VAHŞET
Öztürk’ün sağlık durumu ile ilgili bilgi aldığımız doktorlar, Öztürk’ün feci şekilde dövüldüğünü belirttiler. Sol gözünün yerinden kaydığını, boğaz kısmında kanama olduğunu ve bunu durdurmaya çalıştıklarını söyleyen doktorlar, Öztük’ün beyninin hasar gördüğünü kaydeden doktorlar, aldığı darbelerden dolayı ileride beyinsel rahatsızlık geçirebileceğini kaydettiler. Olay yerine giden İHD Muş Şubesi Başkanı Av. Vedat Şengöl, olayı “vahşet” olarak tanımladı. İşkence ve kötü muamelenin sürdüğünü anlatan Şengöl, yaşananların kaygı verici olduğunu söyledi. Yetkilerinin harekete geçmesini isteyen Şengöl, kavgayı ayırmaya gelen askerin böyle bir şiddet uygulamasını “Kürt düşmanlığı” olarak değerlendirdiklerini kaydetti. Şengöl, yapacakları incelemelerin ardından daha detaylı açıklama yapacaklarını söyledi. (Muş/DİHA)
Mehmet Cevizci
ÖNCEKİ HABER

Kolu bükülen çocuk adalet istiyor

SONRAKİ HABER

‘Başka bir Mezopotamya’ diyenler Diyarbakır’da buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa