28 Eylül 2009 00:00

Bu devirde böyle yaşam olur mu?

İşleri yoktu, ailece hayvan barınağında yaşamak zorunda bırakıldılar. Hastalanınca yaşama hakları olmadığını gösterecek şekilde, tedavileri bile yapılmadı.

Paylaş

Hasta olduğu için işten atıldı, kirayı ödeyemediği için evden atıldı, hayvan barınağında atlarla, farelerle birlikte yaşamak zorunda bırakıldı. Şimdi de yaşam koşulları yüzünden hastalandığı için gittiği hastanede, yıllar öncesinden kalan borcu yüzünden tedavi edilmedi. Başından geçenleri anlattığı doktor ise ‘Bu devirde böyle şey mi olur’? diyerek şaşkınlığını gizleyemedi.
İzmir Demir Çelik AŞ adlı bir fabrikadaki çalışma koşulları yüzünden sürekli bayılan ve bu gerekçe ile işten çıkartılan Enver Arabacıoğlu’nun ailesinin sağlığı da büyük tehdit altında.
Oturdukları evin üç aylık kirasını ödeyemedikleri için ev sahibi tarafından evden çıkarılan ve daha sonra kalacak bir yer bulamayan Arabacıoğlu, Karabağlar ilçesine bağlı Yağhaneler semtindeki bir hayvan barınağında ailesiyle birlikte yaşamak zorunda kaldı. At, fare ve köpeklerle iç içe yaşayan Enver Arabacıoğlu’nun eşi Ayla Arabacıoğlu’nun sağlık durumunun, yaşadıkları yer yüzünden kötüye gittiği belirtildi.
Ahırda kaldıkları süre içinde vücutlarına mikrop bulaşan aile, yıllar önce ödeyemedikleri borç yüzünden hastane tarafından da tedavi edilmedi. Yeni yeşil kart alabilen aile, tedavi edilemediği gibi 2007 yılından kalma 280 TL’lik borçları yüzünden haciz ile karşı karşıya kaldı.
BORCUN VARSA TEDAVİ OLAMAZSIN!
Önceki gün sabah saatlerinde mide bulantısı nedeniyle gittiği Bozyaka SSK Hastanesi’nde vücuduna mikrop bulaştığı belirlenen Arabacıolu, muayene sırasında ilginç bir uygulama ile karşılaştı. Arabacıoğlu’nun, 2007 yılında kulağındaki rahatsızlığı nedeniyle gittiği aynı hastanede 280 TL’lik muayene borcu bulunduğu gerekçesiyle tedavisi yapılmadı. Şu an yeşil kart güvencesi bulunan Arabacıoğlu’nun, hastaneye olan borcu yüzünden tedavi olma isteği geri çevrildi. Hastane yetkilileri ise borç ödenmediği sürece Arabacıoğlu’nun tedavi edilemeyeceğini ve hacizlik bir durumla karşı karşıya kalacaklarını belirtiler.
Arabacıoğlu ise hastanede yaşadığı sorunu şöyle anlatıyor: “Bu parayı ödeyemiyorum. Hastanede, ‘Ne zaman ödeyeceksin bu parayı’ diye sordular. Ben de, ‘Kaymakamlıktan bir yardım alabilirsem ödeyeceğim, alamazsam ödeyemem’ dedim. Hastane görevlileri de ‘İcralık bir durumla karşılaşabilirsin’ dediler. Korkuyorum artık. Zaten icra gelse de neyimi alacak? Hiçbir şeyim yok ki. Bir de 280 TL borcum olduğu için yeşil kart ile de tedavi edilemiyorum.”
SANA YAZIK OLACAK
Hayvan barınağında yaşamını sürdüren Arabacıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Bu ortamdan bıkmaya başladım. Hastanede beni muayene eden doktor, ‘Nerede yaşıyorsun’ diye sordu. Ben de, ‘Evim yok, bir ahırda yaşıyorum’ dedim. Doktor da bunu duyunca çok şaşırdı. ‘Bu devirde böyle şey mi olur?’ dedi. Ben de yaşadığımız evin sahibi bizi evden çıkardığı için burada kalmaya mecbur olduğumuzu anlattım. Doktor da, ‘Sana yazık olacak. Mikrop kapmaya başlamışsın’ dedi.” (İzmir/EVRENSEL)
Ali Kavak
ÖNCEKİ HABER

‘Altıncılar İzmir’den elini çeksin’

SONRAKİ HABER

Hayat’la dayanışma konseri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...