28 Eylül 2009 00:00

‘Altıncılar İzmir’den elini çeksin’

İzmir’in içme suyu havzasında bulunan ve yetiştirdiği “enfes” üzümleri ile dünya çapında üne sahip olan Efemçukuru köyü, önceki gün 5. Üzüm Festivali’ne ev sahipliği yaptı.

Paylaş

İzmir’in içme suyu havzasında bulunan ve yetiştirdiği “enfes” üzümleri ile dünya çapında üne sahip olan Efemçukuru köyü, önceki gün 5. Üzüm Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Köy meydanında yapılan etkinliğe, EGEÇEP, El Ele Hareketi sözcüleri ile üyeleri de kalabalık bir kafile ile katıldı.
Çevre örgütü temsilcilerie söz hakkı verilmeyen festivalde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çamlı Barajı’nın Çevre ve Orman Bakanlığı’nın düzenlediği son 1/100 binlik planda yer almadığını belirterek, söz konusu plana itiraz ettiklerini ve itirazın kabul görmememsi durumunda yargıya başvuracaklarını belirtti.
Kurtuluş Savaşı’nda efelerin saklanması nedeniyle Efemçukuru adını alan bölgenin, aslında 700 rakımlık bir tepe olduğunu ifade eden Kocaoğlu, Çamlı Barajı yapılmasa bile bölgede çok sayıda baraj, gölet ve jeotermal yatakları bulunduğunu belirterek, burada oluşacak bir kirlenmenin nelere mal olacağını herkesin düşünmesini istedi. Kocaoğlu, “İnsanımı, ülkemi, ülkemin havasını, suyunu, toprağını korumak için sonuna kadar mücadele edeceğime namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum. İzmir’in üzerinden, altın madeni işini çeksinler, hep beraber oh diyelim” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Başka gençler ölmesin’

SONRAKİ HABER

Bu devirde böyle yaşam olur mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa