29 Eylül 2009 00:00

Şiddete uğrayan kadına devlet sahip çıkmadı

Van’ın Saray ilçesine bağlı Kapıköy (Heretil) köyünde üç gün önce eşi tarafından kafası 4 yerden kırılan ve penseyle işkence yapılan Sıddıka Türetkin’in cumhuriyet savcılığına yaptığı başvurudan sonuç çıkmazken...

Paylaş

Van’ın Saray ilçesine bağlı Kapıköy (Heretil) köyünde üç gün önce eşi tarafından kafası 4 yerden kırılan ve penseyle işkence yapılan Sıddıka Türetkin’in cumhuriyet savcılığına yaptığı başvurudan sonuç çıkmazken, eşi, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Çocukları ile birlikte köy muhtarına sığınan Türetkin, sığınma evine verildi.
Saray ilçesine bağlı Kapıköy köyünde yaşayan ve 15 yıldır evli olan Sıddıka Türetkin, eşi Farız Türetkin’in şiddetinden kaçarak sığınma evine verildi. 3 çocuk annesi olan Sıddıka Türetkin’in kafası, iki gün önce eşi Farız Türetkin tarafından 4 yerinden kırıldı ve kadına penseyle işkence yapıldı. Gördüğü işkenceye dayanamayan Sıddıka Türetkin, Kapıköy Köyü Muhtarı Emin Altunli’ye sığındı.
PENSEYLE İŞKENCE YAPTI
Türetkin’in gördüğü işkence nedeniyle Saray Cumhuriyet Savcılığı’na başvurduğunu belirten Muhtar Altunli, “Türetkin çifti her zaman kavga ediyor. Sıddıka Türetkin birkaç defa Saray Cumhuriyet Savcılığı’na giderek şikayetçi oldu. Fakat savcılık hiçbir önlem almadı” dedi. “Farız Türetkin en son 2 gün önce şiddet uygulamış” diyen Altunli, “Farız Türetkin, eşi Sıddıka’ya işkence ederek dövdü. Kadının kafasını dört yerden kırmış, penseyle işkence yapmış. Bir gözü hiç göremeyecek durumda. Kadın çocuklarıyla birlikte buraya geldi. Biz de hastaneye götürdük. Gerekli tedavinin ardından Sıddıka’yı çocuklarıyla birlikte Van’da bir sığınma evine teslim ettik” şeklinde konuştu. Devletin böylesi durumlara duyarsız olduğunu ifade eden Altunli, “Saray Savcılığı’na bu olayın olduğu gün yine haber verdik. Ancak savcı, adamın ifadesini alarak serbest bıraktı. Böyle aile içi kavgalarda kadının tek güvence olarak gördüğü devlet bile kadına sırt çeviriyor” dedi. (Van/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Korucular silah bırakmak istedi

SONRAKİ HABER

Ortadoğu’da ortak mücadele çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...