29 Eylül 2009 00:00

Korucular silah bırakmak istedi

Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca (Dim) köyü korucularının, operasyona gitmeleri için çağrıldıkları karakolda silah bırakmak istedikleri ileri sürüldü.

Paylaş

Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca (Dim) köyü korucularının, operasyona gitmeleri için çağrıldıkları karakolda silah bırakmak istedikleri ileri sürüldü.
Yalınca köyü korucuları, operasyona katılmaları için karakola çağırıldı. 26 Eylül’de gittikleri karakolda operasyona gitmeyeceklerini belirten korucuların karakola gecikmeli gitmeleri üzerine, karakolda görevli bir uzman çavuşun koruculara yönelik söylemleri üzerine tartışma çıktı. O sırada köyde olmayan Korucubaşı Abuzeyt Gül’ün bir gün sonra gelmesi ile tartışma devam etti. Yanına aldığı bazı korucularla birlikte karakola giderek, rütbeli karakol komutanı ile görüştü. Gül ile karakol komutanı arasında yaşanan tartışma üzerine korucuların toplu olarak silah bırakmak istedikleri öne sürüldü. Korucuların kararı üzerine Yalınca köyüne yakın olan Yukarıeğerli köyünde korucubaşı olan Külüğan Karakuş’ta karakola gelerek, Yalınca köyü korucularıyla birlikte kendilerinin de silah bırakacaklarını söylediği bildirilirken, korucuların silah bırakma kararı üzerine devreye Gürpınar Tabur Komutanlığı’nın girdiği ifade edildi. Tabur Komutanlığı’ndan yetkililerin girişimleri üzerine korucuların silahları alınmazken, operasyonun da iptal edildiği belirtildi. (VAN)
ÖNCEKİ HABER

Kürtçe zile ilgi var

SONRAKİ HABER

Şiddete uğrayan kadına devlet sahip çıkmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...