29 Eylül 2009 00:00

Menemen’de otobüs zamları protesto edildi

Menemen, Atatürk Mahallesi halkı belediyenin toplu taşıma bilet fiyatlarına yaptığı zammı protesto etti.

Paylaş

Menemen, Atatürk Mahallesi halkı belediyenin toplu taşıma bilet fiyatlarına yaptığı zammı protesto etti.
Hıdırtepe semtinde 700 imza toplayan mahalle halkı ellerinde “adalet istiyoruz”, “zengine kart, fakire zam”, “nerede halkçı belediye” “zamlar geri alınsın” dövizleriyle yürüdüler.
Mahalleden şehir merkezine kadar yürümek isteyen mahalle halkına polis engel oldu. Zam protestosunun yasa dışı olduğunu ileri süren polis ekipleri “Hafta sonu, belediyeye yürüseniz de kimseyi bulamazsınız” diyerek gurubu engellemeye çalıştı.
Mahalle halkıysa otobüs biletlerine yapılan zamların bütçelerini etkilediğini, okula giden çocuklarının eğitimlerinin zarar göreceklerini, bunun için de bu durumu protesto etmek istediklerini söyledi. Yaşanan tartışma sonrası mahalleli Hıdırtepe Otobüs Durağı’nda basın açıklaması yaptı.
Menemen Belediye’sine bağlı Mete-Su taşeron şirketi aracılığıyla işletilen otobüslerde 1 kilometrelik mesafe için 1 lira ödediklerini söyleyen mahalleliler, otobüslerde sadece biletin geçerli olduğunu bu sebeple Kent Kart avantajlarından da yararlanamadıklarını belirtti. Bu uygulamanın haksızlık ve adaletsizlik olduğunu vurgulayan mahalle sakinleri, okulların açıldığı zamanda zam yapılmasını da eleştirdiler.
Mahalleli Ayşe Hanım “Zam yapmak şimdi mi akıllarına geldi? ‘Eğitim’ diyorlar ama eğitim için bir şey yaptıkları yok. Evimizde 1 kişi çalışıyor ama 3 öğrencimiz var. Aylık yol parası 150 lira tutuyor. Şimdi biz ne yapalım?” diye soruyor. Bir başka kadın ise “Hastaneye gitmek istesek buradan 2 arabaya binmek zorundayız. Gidip gelmek 4 milyon lira yapıyor. Biz nasıl gidelim? Halkçılıktan bahsediyorlar ama halkla da halkçılıkla da alakaları yok. Hiç bu halk ne yapar diye düşünmüyorlar” diyerek tepkisini bildiriyor.
12 yaşındaki Burak ise Belediye Başkanı Tahir Şahin’e, “Eğitime birazcık olsun katkı yapmak istiyorsan bizler için sabahları servis koy, yada otobüsleri ücretsiz yap. Bundan iyi eğitime katkı mı olur? Bizim eğitim almamızı istemiyor musun?” sözleriyle seslendi.
MUHTARA TEPKİ
Mahalle sakinlerinden imza toplayan Hüseyin Yıldız yaşanan gelişmeleri can sıkıcı olarak değerlendirirken, polislerin tutumunu da kınadıklarını söyledi. Ulaşıma yapılan zammın geri alınmasını istediklerini söyleyen Yıldız, burada amaçlananın çocukların eğitim hakkının engellenmek istenmesi olduğunu belirtti. Mahalle muhtarının da belediyenin adamı olduğunu söyleyen mahalleliler daha sonra mahalle muhtarlığına kadar yürüyerek, muhtarı zamlara sessiz kaldığı, kendilerine destek olmadığı gerekçesiyle protesto ettiler. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Açlık sınırı 750 TL’ye çıktı

SONRAKİ HABER

Doktor, avukat ve eczacılara vergi takibi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...