30 Eylül 2009 00:00

Kültür Forumu’nda logo tamam

2010 yılı İstanbul Avrupa Kültür Başkenti etkinliklerine Türkiyeli sanatçılar tarafından eleştirel bir bakış açısı ile bakmak, kültürü ve sanatı kapalı kapılar ardından çıkarıp toplumun tüm kesimlerine ulaştırmak amacı...

Paylaş

2010 yılı İstanbul Avrupa Kültür Başkenti etkinliklerine Türkiyeli sanatçılar tarafından eleştirel bir bakış açısı ile bakmak, kültürü ve sanatı kapalı kapılar ardından çıkarıp toplumun tüm kesimlerine ulaştırmak amacı ile kurulan İstanbul Kültür Forumu’nun açtığı logo yarışmasında dereceye girenler önceki gün düzenlenen bir kokteyl ile insanlara tanıtıldı. Aynı zamanda İstanbul Kültür Forumu için tasarlanan logoların yer aldığı serginin de açıldığı gece Beşiktaş’ta bulunan TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde gerçekleşti.
Yarışmada tasarımlarıyla dereceye giren sanatçılar, Mimarlar Odası Şube Başkanı Eyüp Muhcu tarafından katılımcılara tanıtıldı. Muhcu, ödül törenindeki konuşmasında İstanbul Kültür Forumu’nun İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti çalışmalarını değerlendirmek, eleştirmek, bu süreçle ilgili kaygıları kamuoyuna yansıtmak ve kendi sanat çalışmalarını üretmek amacı ile kurulduğunu hatırlatarak, bu amaçlarla yola çıkan bir kuruluşun kendi hedeflerini ifade eden bir logosu olmasının önemine değindi.
Konuşmasının ardından Muhcu, yarışmada dereceye giren isimlere ödüllerini takdim etti. İstanbul Kültür Forumu’nun açtığı logo yarışmasında birinciliğe Ömer Çam, ikinciliğe Remzija Mert, üçüncülüğe ise Deniz Günzat Işık isimli tasarımcılar layık görüldü. Birinci olan logoyu tasarlayan Ömer Çam, İstanbul’un kültürel çeşitliğine vurgu yapmak istediğini söyledi.
İstanbul Kültür Forumu için tasarlanan logoların yer aldığı sergi 2 Ekim Cuma gününe kadar TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde ziyaret edilebilecek. Türkiye’de kültürel yaşamın vesayet altında tutulmaması ve yeni kamusal kültür alanları açılması için de çaba harcayan İstanbul Kültür Forumu’nun katılımcıları arasında Moda Sanat Tiyatrosu, Karşı Sanat Çalışmaları, Homur Mizah ve Karikatür Grubu, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi gibi kurumlar ve oluşumlar yer alıyor. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Sanatın kardeş şehirleri buluştu

SONRAKİ HABER

Devlet Tiyatrosu’nda ‘Kerbela’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...