30 Eylül 2009 00:00

‘Ağar davası’ sürüyor

Mehmet Ağar hakkında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın üçüncü duruşması bugün görülecek. Ağar, emniyet genel müdürlüğü yaptığı 1993-1996 yılları arasında, “cürüm işlemek için silahlı teşekkül meydana getirmek...

Paylaş

Mehmet Ağar hakkında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın üçüncü duruşması bugün görülecek. Ağar, emniyet genel müdürlüğü yaptığı 1993-1996 yılları arasında, “cürüm işlemek için silahlı teşekkül meydana getirmek, ve görevi kötüye kullanmak” suçlamalarıyla yargılanıyor. Bugünkü duruşmada DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan müdahillik talebinde bulunacak.
Ağar, Susurluk kazasının ardından ilk kez Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Susurluk davası sanığı olarak 9 Şubat’ta hakim karşısına çıktı.
Duruşmada müdahillik talepleri reddedilen ÇHD’li avukatların, Yaşar Öz’ün de bu dosya kapsamında dinlenmesi talebi kabul edilmişti. Bugün görülen duruşmaya dahil olması beklenen ve Tekirdağ F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Yaşar Öz, avukatları aracılığıyla basına verdiği mektupta, Ağar’ın kendisi hakkında söylediği ‘Öz’ü muhbir olarak kullandık’ sözlerine sert şekilde cevap vermiş ve Ağar’a ilişkin birçok iddiayı gündeme getirmişti. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Van’da ‘Kent Sempozyumu’ yapılacak

SONRAKİ HABER

UFUK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...