30 Eylül 2009 00:00

Hüseyin Üzmez’e artı 12 yıl daha ceza isteniyor

Cinsel istismar davasından 13 yıl hapse mahkum olan Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Üzmez’e, ‘‘Hürriyeti Tahdit’’ suçundan da 12 yıl daha ceza verilmesi istendi.

Paylaş

Cinsel istismar davasından 13 yıl hapse mahkum olan Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Üzmez’e, ‘‘Hürriyeti Tahdit’’ suçundan da 12 yıl daha ceza verilmesi istendi.
Bursa’da 14 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu için 13 yıl hapse mahkum olan Vakit Yazarı Hüseyin Üzmez’in, ‘‘Hürriyeti Tahdit’’ suçundan da yargılanıp 12 yıl daha ceza verilmesi istendi. B.Ç adlı kız çocuğunun Avukatı Nevin Canbaz bu istemle Yargıtay’a başvurdu.
Bursa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi Avukat Canbaz, Üzmez’in “Hürriyeti tahdit” suçundan da cezalandırılması ve B.ǒnin annesi Livaze Ç. hakkında verilen beraat kararının da bozulmasını istediklerini söyledi. Canbaz, “Annenin suça iştiraki olduğunu düşünüyoruz’’ dedi ve şunları söyledi: Üzmez’in aldığı cezada, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun verdiği birinci raporun ardından yaptığımız itiraz sonucu düzenlenen beden ve ruh sağlığının bozulduğuna ilişkin rapor önemli rol oynadı. İlk rapora göre ceza verilecek olsaydı, Üzmez 3 yıl ceza alır ve tahliye olabilirdi. Ancak Üzmez, Hürriyeti Tahdit suçundan da cezalandırılmalı. Bu durumda ceza 13 yıldan, 25 yıla kadar çıkabilir. Bu konularda Yargıtay’a temyiz başvurusunda bulunduk. (BURSA)
ÖNCEKİ HABER

Bu nasıl adalet?

SONRAKİ HABER

HUKUK KÖŞESİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...