01 Ekim 2009 00:00

Okul öğretmensizlikten açılmadı

Adana’da bir iş adamı tarafından yaptırılan ve 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı’nda öğrenci kaydı yapılan İsmail Hazar İlköğretim Okulu’nda, öğretmenler göreve başlayamadığı için eğitim de başlamadı.

Paylaş

Adana’da bir iş adamı tarafından yaptırılan ve 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı’nda öğrenci kaydı yapılan İsmail Hazar İlköğretim Okulu’nda, öğretmenler göreve başlayamadığı için eğitim de başlamadı. Kayıt yapılmasına rağmen eğitime başlanmamasına tepki gösteren veliler, atamaların zamanında yapılmamasına tepki gösterdiler.
Pınar Mahallesi’ndeki 28 derslikli İsmail Hazar İlköğretim Okulu, yapımı tamamlanıp Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edildi. 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı için öğrenci kaydı da yapıldı. Eğitim öğretime diğer sınıflara göre erken başlayan 1’nci sınıf öğrencileri, 14 Eylül’de ders başı yapmak için velileriyle birlikte okula geldi. Ancak öğretmen olmadığı belirtilerek, bayram sonrası gelmeleri istenip evlerine gönderildi. Okul yetkilileri, bayram sonrası okula öğretmen atanacağını söyledi. 24 Eylül’de yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte gelen tüm öğrenciler, yine öğretmen olmadığı için evlerine gönderildi.
7’nci sınıf öğrencisi Mahmut Hoplamaz (13), duygularını şöyle ifade etti: “Ayfer Doğruol İlköğretim Okulu’na gidiyordum. Bu okul yeni açıldı. Evimize yakın diye ailem buraya nakletti. Okullar açıldığında sevinçle geldik ama, müdür öğretmenlerin atanmadığını belirtip, öğrencileri gönderdi. Öğretmenlerim izin verirse eski okuluma misafir öğrenci olarak gideceğim. Bir an önce eğitime başlamak istiyoruz. Derslerden geri kalmak istemiyoruz.” (ADANA)
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

Bakanlık 20 bin lirayı çöpe attı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...