01 Ekim 2009 00:00

Google’dan bir yenilik daha

Google, arama sonuçlarına daha hızlı ulaşabilmek için bir yenilik daha yaptı.İnternet sayfalarında uzun süredir sitenin alt bölümlerine giden bağlantılar mevcuttu.

Paylaş

Google, arama sonuçlarına daha hızlı ulaşabilmek için bir yenilik daha yaptı.
İnternet sayfalarında uzun süredir sitenin alt bölümlerine giden bağlantılar mevcuttu. Wikipedia gibi bazı siteler kullanıcıların başlıklar ve büyük makaleler arasında kolayca gezinebilmesi için bu özellikten bol bol faydalanıyor. Anchor links denilen bu bağlantılar, önce siteye girip daha sonra site altında bölüm aramaktansa, sitenin en önemli kısımlarına kolayca ulaşım sağlıyor.
Google da arama sonuçlarına bu bağlantıları katarak, kullanıcılara aradıkları sonuçlara daha hızlı ulaşma imkanı sunuyor. Oldukça basit ve kullanışlı bir özellik ve dünyadaki aramaların büyük kısmının yapıldığı arama motorunu daha da pratik hale getiriyor. Google özellikle sık aranan ve birkaç tıklamayla ulaşılan bu alt site bölümlerini, otomatik olarak bağlantılayarak kolayca ulaşılabilir hale getiriyor ve milyonlarca kullanıcıya vakit kazandırıyor. Böylece hızlı ve isabetli arama misyonunu daha başarılı bir şekilde yerine getiriyor.
Google site sahiplerinin bu özellikten yararlanabileceğini de açıklıyor: Sitenizdeki pek çok konuyu içeren sayfalarının yapısının, belirgin ve mantıklı alt dallara ayrıldığına emin olun. Bu kısımların isimlerini de konuyu öz bir şekilde belirtecek şekilde ayarlayın. Sitenizde bir içerik tablosu da bulunur ise içerirse, bu özellikten daha iyi faydalanabilirsiniz.
(MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Belediye işçilerinin mücadelesi büyüyor

SONRAKİ HABER

‘Sanki babalarının mirası’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...