01 Ekim 2009 00:00

zamazingo

* Boykotu delmemek için internetten izlemeyi bekledim, gecikmeli yazıyorum. İsmi lazım olmayan kanalda yeni başlayan Kapalıçarşı dizisi, maşallah ekibi toplamış. Erkan Can, Nejat İşler, Olgun Şimşek... Zor durumda olan

Paylaş

* Boykotu delmemek için internetten izlemeyi bekledim, gecikmeli yazıyorum. İsmi lazım olmayan kanalda yeni başlayan Kapalıçarşı dizisi, maşallah ekibi toplamış. Erkan Can, Nejat İşler, Olgun Şimşek... Zor durumda olan, epey borcu birikmiş bir abilerine yardım etmek isteyen genç Kapalıçarşı esnafı ekibin hikayesi. Önce banka soyacaklar sanıp heyecanlandım. Öyle değilmiş. Küçük bir kimsesiz kızın ellerinin küçük ve becerikli olduğunu görünce akıllarına bir “mucize halı” dokutmak geliyor. Yani, hiçbir halıda olmayan kadar sık ilmeği olan bir halı. Fikir güzel olmasına güzel de, çocuk emeği sömürüsü ne olacak? Yüz binlerce dolarlık işten söz ediliyor, bu işte okula bile gitmeyen ufacık bir çocuk çalıştırılacak. Oldu mu, yakıştı mı?
* Uygur kardeşlere karşı nasıl bir alerjim varsa artık, haksızlık ettiğimi bile düşünmeye başladım. Oldum olası, hoplamalı zıplamalı programlarını sevmezdim, hafta sonu ekranını işgal etmelerine de ayrıca sinir olurdum. Fakat bu köpükten şekillere sığamayıp havuza düşmeli programın Japon versiyonunun videolarını internetten izleyip gülmüşlüğüm var.
Şimdi Behzat Uygur aynı formatta program yapıyor, hiç açıp izlemedim. Demek ki, adamın yaptığı işle ilgili değil, önceden birikmiş bende bir şeyler. Bir izleyip haksızlık edip etmediğime karar vereceğim.
ÇAĞDAŞ GÜNERBÜYÜK
ÖNCEKİ HABER

KESK üyeleri hedefleri belirgin ve sonuç alıcı program istiyor

SONRAKİ HABER

‘Patrona iyi bir ders vereceğiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...