01 Ekim 2009 00:00

Birleştirecek somut talepler olmalı

Eğitim Sen Balıkesir Şube Sekreteri Yıldıray Deniz: Planda sadece grev ve TİS var. Bir günlük iş bırakma uyarı grevine dönüştürüldü. Grev kararında bile bir muğlaklık var.

Paylaş

Eğitim Sen Balıkesir Şube Sekreteri Yıldıray Deniz: Planda sadece grev ve TİS var. Bir günlük iş bırakma uyarı grevine dönüştürüldü. Grev kararında bile bir muğlaklık var. Tek talep TİS olmamalı. İşten atılma, katkı payları, ek ders sorunları var. Kadrosuz ve tanımlayamadığımız çalışma biçimleri var. Hak grev yapılarak alınır ama grev hakkı için grev yapılmaz. Bunları dillendirdik toplantıda. KESK’in son dönemlerde yaptığı, örneğin 16 Eylül’de yapılan sevk eylemi, anlamsız bir eylem, zamanlama açısından, hazırlık açısından. TMMOB, TTB, DİSK ve KESK dışındakileri dışarıda bırakarak grev örgütlenmesi akılcı değil. Bunları birleştirebilecek somut talepler olmalı.

Eğitim Sen Aydın Şube YÖNETİCİSİ Rüçhan Yürek: Başta sorunu işyerlerine taşımamız gerekiyor. Oralarda diyaloga girip ortak hareket etmeliyiz. Genelde özellikle okullarda öğretmenler de para topluyor. Bizim bunu durdurmamız lazım. Başta Eğitim Sen üyeleri olmak üzere tüm öğretmenlerin buna karşı durmaları gerektiğine inandırmalıyız. Öğrencilerle ve velilerle de iletişime girmek gerek. Tepkimizi koymamız ve gücümüzü hissettirmemiz lazım. Önce kendi üyelerimizi eyleme katmalıyız.

SES İzmir Şube Başkanı Ergün Demir: Karar alma süreçlerinin merkezlerden değil işyerlerinden başlayarak genel merkezlere uzanması ve gündem belirlenmesi gerekir. Gündem bir kişi ile belirlenmez. Tüm işyeri temsilcileri, şube yöneticileri, merkez yöneticileri ve MYK üzerinden yapılır. Gündem belirlemek de gündemin arkasından giderek olmaz. Gündemi sizin belirlemeniz gerekir. GSS ile ilgili yapılan çalışma gecikmiş bir çalışmadır. 6-7 Ekim’de IMF toplantısı var, okullar açıldı. Yazı göndererek eylem kararı alırsak sonuçları bu olur.

Yapı-Yol-Sen İzmir Şube Sekreteri Alim Reşat Taş: KESK’in günü kurtarmaktan ziyade sendikal organları diri tutması ve kendi gücünü göstermesi gerekiyor. 39 yaşındayım ve sendikamda genç olarak görülüyorum. Halbuki 25-30 yaşındaki insanların enerjileri daha farklıdır. Bu konuda çok çeşitli mazeretler üretebiliriz ama asıl yapılması gereken gençlikle buluşmak, onları örgütlemektir. Bu konuda sağlam bir örgütsel özeleştiri ve çalışma yapmak gerekli. Konfederasyon olarak eksiklerimiz çok. Çözüm üreten bir perspektif ortaya koymalıyız. Eleştirdiğimiz sendikal yapılanmalara evrilebiliriz.

SES Manisa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Figen: Önümüzdeki döneme dair alınacak eylem kararlarının tüm çalışanların ortak kararı olması noktasında bir yönelişimiz var. Daralmanın birkaç sebebi var. Ülkenin yaşadığı siyasal süreçle bağlantılı, sendikalar dışında siyasal yapılanmalarda da bir gerileme var. Sendikal bürokrasinin de etkisi var. Kararları merkezi alırsanız uygularken de zayıf düşersiniz.
ÖNCEKİ HABER

İşgal bir ekip işi

SONRAKİ HABER

KESK üyeleri hedefleri belirgin ve sonuç alıcı program istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...