01 Ekim 2009 00:00

Ağar davası ertelendi

Mehmet Ağar hakkında, ‘cürüm işlemek suretiyle silahlı teşekkül oluşturmak’ iddiasıyla açılan davanın 3. duruşması, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görüldü. Duruşmaya Ağar katılmazken, Ağar’ın avukatları hazır bulundu.

Paylaş

Mehmet Ağar hakkında, ‘cürüm işlemek suretiyle silahlı teşekkül oluşturmak’ iddiasıyla açılan davanın 3. duruşması, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görüldü. Duruşmaya Ağar katılmazken, Ağar’ın avukatları hazır bulundu. Duruşmaya müdahil olma talebi ile DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ve güvenlik güçlerinin, İstanbul Çiftehavuzlar’da 1992’de düzenlediği bir operasyon sırasında öldürülen Sebahat Karataş’ın yakını Reşat Karataş’ın avukatları da katıldı.
Mahkeme heyeti, avukatların savunmalarını dinledikten sonra söz hakkını DTP’li Buldan’a verdi. Buldan, katılma talebine ilişkin mahkemeye verdiği dilekçede, Ağar’ın Emniyet Genel Müdürü olduğu 3 Haziran 1994’te, eşi Savaş Buldan ile arkadaşları Hacı Karay ve Adnan Yıldırım’ın İstanbul’un orta yerinde kaçırılarak Bolu-Yığılca’da Melen Çayı kenarında infaz edildiklerini belirterek, “Maddi ve manevi mağduriyetim tartışmasızdır” dedi.
Reşat Karataş’ın avukatları da katılma talebine ilişkin dilekçelerini mahkemeye verirken, sözlü olarak taleplerinin gerekçelerini anlattılar. Cumhuriyet Savcısı Kubilay Taştan, “suçtan doğrudan zarar görme şartı gerçekleşmediği” gerekçesiyle katılma talebinin reddini istedi. Mahkeme heyeti, Buldan’a bilgi ve belgelerini sunması ve beyanda bulunması için gelecek celseye kadar süre verilmesine, katılma talebinin ise daha sonra değerlendirilmesine karar verdi.
Mehmet Ağar’ın avukatlarına, savunmalarını hazırlamaları ve tanık listesi sunmaları için süre veren mahkeme, daha önce ihbar ve bilgi mahiyetinde mahkemeye dilekçe veren Yılmaz Vural adlı kişinin adının ve adresinin gerçek olup olmadığının araştırılması için yazılan müzekkerenin akıbetinin sorulmasını kararlaştırdı. Duruşma, 23 Aralık’a ertelendi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

İşçiler hakları için iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Bu düzenleme yaraya çare olmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa