02 Ekim 2009 00:00

Bursa Devlet Tiyatroları, ekim ayına ‘Siyah Örtü’yle giriyor

Bursa Devlet Tiyatroları ekim ayında da biri ilk defa sahneye konan dört oyun ile Bursalı tiyatroseverlerin karşısına çıkıyor. Bursa Devlet Tiyatrosu 2009-2010 sezonunda “Puşde-i Siyah (Siyah Örtü) isimli oyun ile perdelerini açacak.

Paylaş

Bursa Devlet Tiyatroları ekim ayında da biri ilk defa sahneye konan dört oyun ile Bursalı tiyatroseverlerin karşısına çıkıyor. Bursa Devlet Tiyatrosu 2009-2010 sezonunda “Puşde-i Siyah (Siyah Örtü) isimli oyun ile perdelerini açacak. Senaryosunu Zerrin Tığlıoğlu’nun yazdığı, yönetmenliğini Betül F. Gökçer’in üstlendiği oyun, Milli Mücadele döneminin Yunan işgali altındaki Bursa’sını konu ediniyor. Oyun, Bursa’nın işgal edilişinden kurtuluşuna kadar geçen süreci Bursalı bir ailenin gözünden yansıtıyor. “Puşde-i Siyah”, ismini Bursa’nın İngilizlerin yardımıyla Yunanlılar tarafından işgal edilmesinden sonra Ankara’da bulunan Büyük Millet Meclisi’nin kürsüne asılan ve Yunan orduları Bursa’dan çekilene kadar orada kalan siyah örtüden alıyor.
Ekim ayı boyunca Bursa Devlet Tiyatrosu AVP Sahnesinde seyircilerle buluşacak diğer oyunlar ise “Akıllı Soytarı”, “Çok Orijinal Bir Oyun” ve “Yarınlara Geç Kalmadan”.
Ekim ayı içerisinde pazar günleri seyirciler ile buluşacak “Akıllı Soytarı” Fikret Terzi tarafından yazılan, Yasemin Şener tarafından yönetilen bir çocuk oyunu. “Akıllı Soytarı”, savaşın, haksızlığın, sömürünün, bencilliğin bilinmediği “Mutluluk Gezegeni”nin kralının, soytarısının, prensesinin ve halkının gezegeni ele geçirmeye çalışan üç düzenbaza karşı verdiği mücadeleyi anlatıyor.
19-25 Ekim tarihleri arasında Bursa Devlet Tiyatrosu’nda seyircilerle buluşacak olan “Çok Orijinal Bir Oyun” ise Savaş Dinçer tarafından yazılmış. Yönetmenliğini Hakan Çimenser’in yaptığı “Çok Orijinal Bir Oyun”, aradan otuz yıl geçtikten sonra çocukluk günlerini yad etmek için bir araya gelen dokuz arkadaşın öyküsünü aktarıyor. Bu çocukluk arkadaşları, küçük yaşlardan beri birbirlerine bağlanan Selen ve Kamuran’ın birlikteliğini kutlamak için toplanırlar. Ancak bu arkadaş grubunun buluşmasına sadece bir kişi gelmez. Bu dokuz kişi daha sonra bu arkadaşlarının “çalınan çocukluğu”nun diyetini ödediğini anlar. “Çok Orijinal Bir Oyun” seyircilerine zamanla kaybolan düşler, insanların ilerleyen senelerde değer yargılarının değişmesi gibi konular hakkında düşündürmeyi hedefliyor.
Senaryosu Feyzullah Arslan ve Nermin Ertürkmen tarafından yazılan, Mehmet Gökçer tarafından yönetilen “Yarınlara Geç Kalmadan” isimli tiyatro oyunu ise ekim ayının son haftasında Bursalı tiyatroseverler ile buluşacak. “Yarınlara Geç Kalmadan” uyuşturucu madde kullanım yaşının gittikçe düştüğü Türkiye’de birçok genci etkileyen uyuşturucu sorununa değiniyor.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

ÖRGÜTLÜ BASIN

SONRAKİ HABER

‘Uygarlık yık ve yapla ifade edilemez’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...